hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Muğla'ya 17 milyon liralık dev yatırım

    Muğlaya 17 milyon liralık dev yatırım
    expand
    KAYNAK DHA

    MUĞLA Büyükşehir Belediyesi, Milas ilçesinde yapımına başladığı katı atık düzenli depolama tesisi ile çevre yatırımlarına bir yenisini daha ekliyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MUĞLA Büyükşehir Belediyesi, Milas ilçesinde yapımına başladığı katı atık düzenli depolama tesisi ile çevre yatırımlarına bir yenisini daha ekliyor.

    Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Osman Gürün ve Milas Belediye Başkanı CHP'li Muhammet Tokat, 17 milyon 137 bin TL yatırımla yapımı süren Milas Katı Atık Düzenli Depolama Tesisi'ni ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

    Tesisle ilgili bilgi veren Başkan Gürün, Muğla'nın mavisi, yeşili, doğası ile korunması gereken bir coğrafya olduğunu, çevreci yatırımlar, projeler ile Muğla'nın geleceğine yatırım yaptıklarını belirterek, "13 ilçemize hizmet edecek katı atık tesislerini hayata geçirerek vahşi depolamanın önüne geçmek istiyoruz. Bu nedenle Menteşe, Ula, Yatağan, Kavaklıdere'ye hizmet edecek tesisin yapımını gerçekleştirdik ve hizmete açtık. İlimizin eksikliği Tıbbi Atık Tesisi'ni de il merkezi Menteşe ilçemizde hizmete sunduk. Fethiye'de 2. lotu açarak hizmete açtık. Milas'da temelini attığımız 17 milyon 137 bin TL yatırımın yakında açılışını yapacağız. Muğla'nın 5'te 1 çöpünü üreten Bodrum Katı Atık Tesisi'nin de yapımına başladığımızda Muğla'da çevre halkasını tamamlamış olacağız. Vahşi depolamanın önüne geçecek, eski vahşi depolama alanlarını da rehabilite edeceğiz. Düzenli Katı Atık tesislerimizden elektrik ve gübre üreteceğiz. Çevreci yatırımlarla Muğla'mızı koruyoruz. Çünkü çevreye yapılan yatırım geleceğe yapılan yatırımdır" dedi.

    Cavit AKGÜN / MUĞLA, (DHA)

    FOTOĞRAF

    KUTU

    TESİS HAKKINDA

    Milas katı atık düzenli depolama tesisi 2 lot olarak yapılarak bölgenin yaklaşık 25 yıllık ihtiyacını karşılayacak. Günlük 250 ton atığın bertaraf edileceği düşünülen tesisin yüzde 80 yapım işi tamamlanmış durumdadır. Tesisin kullanıma açılması ile birlikte Milas İlçesinde yaklaşık 30 yıldır kullanılmakta olan vahşi çöp döküm sahası rehabilite edilecek. Tesis alanında 'biyobozunur atık' azaltımını sağlamak amacı ile kurulacak. Fermantasyon tesisiyle elektrik enerjisi üretimi yapılacak. Fermentasyon tesisinden çıkacak atık ısının değerlendirileceği tesis alanında sera kurulumu gerçekleştirilecek olup, artan ısı enerjisinin de bölgede kullanımı sağlanabilecektir. Ayrıca tesis alanında karışık atık içinde bulunan ekonomik değeri olan atıkların ayrıştırılmasının sağlandığı ön işlem tesisi kurulacak. Böylelikle depolanan atığın miktarı azaltılarak tesisin daha uzun süre kullanımı sağlanmış olacak.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow