hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Son fidanlar gönüllülerden

    Son fidanlar gönüllülerden
    expand
    KAYNAK DHA

    MUĞLA'nın Datça ilçesinde, Orman Genel Müdürlüğü'nce gerçekleştirilen, Türkiye'nin en büyük gelir getirici tür ağaçlandırma projesinde son fidanlar gönüllüler tarafından dikildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MUĞLA'nın Datça ilçesinde, Orman Genel Müdürlüğü'nce gerçekleştirilen, Türkiye'nin en büyük gelir getirici tür ağaçlandırma projesinde son fidanlar gönüllüler tarafından dikildi.

    Datça'nın kırsal Reşadiye, Kızlan ve Karaköy mahallerinde, 7 bin dönümlük (700 hektar) alanda iki yıl önce başlayan ağaçlandırma çalışmaları, 21 Mart Dünya Ormancılık günü olan bugün sona erdi. Karaköy'deki 3 hektarlık alanda sembolik olarak düzenlenen fidan dikim törenine, Datça Kaymakamı Vehbi Bakır, CHP'li Datça Belediye Başkanı Gürsel Uçar, Marmaris Orman İşletme Müdürü Şükrü Akın Ünler, Datça Orman İşletme Şefi Saner Demirtaş, protokol üyeleri, doğa gönüllüleri ve öğrenciler katıldı. Datça Orman İşletme Şefi Saner Demirtaş törende yaptığı konuşmada, proje kapsamında bugüne kadar keçiboynuzu ve kara servi olmak üzere toplam 232 bin adet fidanın toprakla buluştuğunu söyledi. Karaköy'deki 3 hektarlık alanda 1200 adet fidan dikimi ile projenin sona erdiğini belirten Demirtaş, "2 yıl önce başlayan proje kapsamında, keçiboynuzu fidanları arasına dikilen lavanta, lavantin ve biberiye gibi tıbbi ve ıtri bitkiler boy atıp çiçek açmaya başladı. Aynı anda iki amaca birden hizmet edecek projeyle, bölge ağaçlandırılırken arıcılık için ise çok önemli altyapı oluşturulmuş olacak" dedi. Ağaçlandırma çalışmaları sırasında, Datça'da ilk kez 'Buror' teras tekniğinin kullanıldığına dikkat çeken Demirtaş "Yılın büyük bir bölümünde yağışsız geçen bölgede, yoğun yağış dönemlerinde düşen yağmur sularının tutulması sağlanarak, fidanların susuz kalması önlenmiş olacak" dedi.

    "KIYMETİNİ DAHA İYİ ANLADIK"

    Datça Kaymakamı Vehbi Bakır ise konuşmasında, insanoğlunun birçok şeyi kaybettikten sonra değerini daha iyi anladığına dikkati çekip, "Datça'da, geçen yıllarda büyük çaplı olmasa bile orman yangınları yaşanınca, ormanlarımızın kıymetini daha iyi anladık. Bu alanların ağaçlandırılmasına emeği geçenlere

    teşekkür ediyorum" dedi. Karaköy'deki fidan dikim törenine, 7'den 70'e her yaştan çok sayıda kişinin katılması dikkat çekti. Bu arada, Kubilay (32) ve Hacer Gezer (30) çiftinin kucaklarında 8 aylık bebekleri Doğa ile fidan dikimine katılması törene ayrı bir renk kattı.

    Mehmet ÇİL / DATÇA (Muğla), (DHA)

    FOTOĞRAF

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow