hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Niğde’de 148 rehber öğretmene eğitim verildi

    Niğde’de 148 rehber öğretmene eğitim verildi
    expand
    KAYNAK DHA

    NİĞDE’de “Çocuk ve Gençlerde İhmal, İstismar ve İntiharı Önleme Eğitimi” gerçekleştirildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ali KADI/NİĞDE,(DHA)-NİĞDE’de “Çocuk ve Gençlerde İhmal, İstismar ve İntiharı Önleme Eğitimi” gerçekleştirildi.

    Niğde İl Milli Eğitim Müdürlüğü Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü il genelinde 148 Rehber Öğretmene Ahiler Kalkınma Ajansı (AHİKA) destekli İstanbul Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Psikoloji Bölümü Öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Itır Tarı Cömert tarafından eğitim verildi. Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü Bekir Kesgin, İhmal edilmiş çocukların, davranış problemleri yaşama ve istismara uğrama bakımından risk grubunu oluşturduğunu söyledi.
    Kesgin eğitimde yaptığı konuşmada: “Toplumlardaki en önemli değerlerden biri çocuk ve gençlerdir; çünkü onlar geleceğin teminatıdır. Çocukların ise en önemli ruhsal gereksinimi sevgidir. Temel ihtiyaçları ve sevgiden mahrum bırakılan çocuklar ihmal edilmiş çocuklardır. Çocukların, gelişim düzeyi olarak bazı sosyal becerileri daha yeni kazanıyor olmaları bazı kişilerin onları kullanabilecekleri veya üzerlerinde insana dair olmayan muameleleri rahatça gerçekleştirebilecekleri bir alan oluşturmaktadır. İhmal edilmiş çocuklar, davranış problemleri yaşama ve istismara uğrama bakımından risk grubunu oluşturmaktadır. Bu durum çocukların zarar görebilecekleri etkenlerden korunmalarının sağlanması ile haklarının korunmasını da beraberinde getirir. Bütün dünyada her türlü önleme çalışmalarına rağmen; çocuklara karşı ihmal, şiddet ve istismar önemli boyutlara ulaşmakta ve gün geçtikçe artmaktadır.
    Bu sebeple, çocukların cinsel yönden istismar edilmelerinin etkileri tüm hayatları boyu aşılamaz sonuçlar doğurmakta, zihinlerde ve bedenlerde yıllar boyu devam ederek ciddi sonuçlara yol açabilmektedir. Çocuk, ihmal ve istismar gibi geçmişte yaşanan olayların olumsuz etkileriyle baş edemiyorsa problem daha da artarak depresyona dönüşebilmektedir. Müdahale edilmediğinde depresyonun en acı sonucu ise intihardır. Bu eğitimle rehberlik öğretmenleri; çocuk ihmal, istismarlarının tespiti, önleyici çalışmalar, yasal süreç, gençlerde intihar riski ve sinyallerinin anlaşılması, müdahale ve iletişim teknikleri gibi bilgiler kazanmışlardır”.

    FOTOĞRAFLI

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow