hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Osmaniye'de 15'inci geleneksel göç ateşi yakıldı

    Osmaniyede 15inci geleneksel göç ateşi yakıldı
    expand
    KAYNAK DHA

     OSMANİYE'de, Ulaşlı Toplulukları Kültür Araştırma Geliştirme ve Bilim Derneği tarafından Zorkun Yaylası Göl Yeri mevkiindeki Kent Ormanı'nda düzenlenen şenlikte göç ateşi yakıldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA) -  OSMANİYE'de, Ulaşlı Toplulukları Kültür Araştırma Geliştirme ve Bilim Derneği tarafından Zorkun Yaylası Göl Yeri mevkiindeki Kent Ormanı'nda düzenlenen şenlikte göç ateşi yakıldı.
    Bu yıl 15'incisi düzenlenen şenliğe Vali Ömer Faruk Coşkun, Ak Parti Osmaniye Milletvekili Mücahit Durmuşoğlu, MHP Milletvekili Ruhi Ersoy,İL Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman,  İl Jandarma Komutan Vekili Jandarma Albay Hacı Ali Büber, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve çevre illerden çok sayıda vatandaş katıldı.
    Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşan Ulaşlı Toplulukları Kültür Araştırma Geliştirme ve Bilim Derneği Başkanı Baki Teke, "Bu güzel vatanın üstünde birliğimizi ve dirliğimizi pekiştirme adına, devletin ve milletin bölünmez bütünlüğünü savunan bu kutsal bayrağın altında kardeşçe yaşayan herkes bizim öz be öz kardeşimizdir. Bize bu güzel vatanı bırakan atalarımızı başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, saygı ve hürmetle selamlıyorum. 15'inci göç ateşi şölenimize hoş geldiniz" dedi.
    'TARİHİNİ BİLEN MİLLET KÖKÜ SAĞLAM ÇINAR GİBİDİR'
    Göç ateşi etkinliğine misafir olmaktan dolayı mutlu olduğunu ifade eden Vali Ömer Faruk Coşkun ise şöyle dedi:
    "Unutmayınız ki, bir çınar için toprak altındaki kökleri ne ise ve bu kökler kurudukça çınar nasıl kurumaya başlarsa, bir millet içinde tarih odur. Tarihini bilen millet kökü sağlam çınar gibidir. Zamanlar eski adet ve ananesini, yaşayış tarzını unutan tarihini bilmeyen ecdadının neler yapmış olduğundan haberi olmayan, bir millet, kendini ayakta tutan köklerinden bir kaçını kurutmuş demektir. Tarihi okuyarak, kültürümüzü yaşatarak,  onu sulamamız gerekiyor" dedi. Konuşmaların ardından yerel sanatçılar tarafından müzik dinletisi sunuldu. Geleneksel Göç Ateşi Şenliği'nde konuklara yöresel yemeklerden toğga, bazlama, pilav ve sıkma ikram edildi. Şiirlerin okunması ve halk oyunları gösterisi sonrasında, barış ve kardeşliği simgeleyen geleneksel göç ateşi protokol üyeleri ve davetliler tarafından yakıldı.

    FOTOĞRAFLI
     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow