hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Dünya'nın Eğitim Yönünden En Gelişmiş Ülkeleri Hangisidir?

    Dünyanın Eğitim Yönünden En Gelişmiş Ülkeleri Hangisidir
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Bir ülkenin gelişip daha güçlü hale gelebilmesinin temelinde eğitim yatar. Özellikle bir ülkedeki toplumun almış olduğu eğitim ile beraber gelişmişlik düzeyi de buna bağlı olarak ifade edilmektedir. Genel çerçevede bu kriterler ele alındığında dünyanın eğitim yönünden en gelişmiş ülkesi Kanada olarak öne çıkıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ekonomik kalkınma ve işbirliği örgütüne bağlı olarak yapılmış inceleme doğrultusunda, Kanada ülkesinin %56 kadarı üniversite eğitimi almış durumda. Hatta bunu %56'sından fazlasının liseden sonra üniversite eğitimine devam ettiği şeklinde anlatmak mümkündür. Bununla beraber hem ekonomik hem de teknolojik gibi pek çok alanda da gelişmiş bir ülkedir.

    Dünya'nın Eğitim Yönünden En Gelişmiş Ülkeleri Hangisidir?

    Eğitime vermiş olduğu önem ile beraber dünya çapında birçok ülke aynı zamanda her açıdan gelişmiş bir ülke olarak öne çıkmaktadır. Özellikle bunlar Avrupa ülkeleri ile beraber birçok farklı ülke üzerinden öne çıkıyor.

    - Kanada

     - Japonya

     - İsrail

     - Kore

     - Birleşik Krallık

     - Birleşik Devletler

     - Avustralya

     - Finlandiya

     - Norveç

     - Lüksemburg

    Dünyanın Eğitim Yönünden En Gelişmiş Ülkeleri HangisidirBu şekilde yukarıda öne çıkan ülkeler şu an dünya çapında eğitim konusunda gelişmiş en önemli 10 ülkesi olarak öne çıkmaktadır. Aynı zamanda her yıl bu konuda daha da gelişme gösterdiklerini ifade etmek mümkün. Böylece hem ekonomik hem de refah bir toplum yaratma noktasında güçlü ülkeler olduklarını da söylemek gerekir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Dünya çapında eğitime önem veren birçok ülke her geçen zaman gelişim göstermeye devam ediyor. Çünkü toplum bilinçlendikçe teknoloji ve bilim ile beraber ülkenin nasıl gelişmesi konusunda daha güçlü kararlar alınmaktadır. Bu kararlar aynı zamanda kaliteli bir toplum düzeyi oluşturur.

    Ekonomi kalkınma ve İşbirliği Örgütü üzerinden yapılan inceleme ile birlikte, dünyanın eğitim yönünden en gelişmiş ülkesinin Kanada olduğunu söylemek gerekir. Özellikle yapılan bu araştırma neticesinde toplumun %56'sından fazlasının liseden sonra üniversite eğitimine devam ettiği görülüyor. Bunların bazıları Kanada'da bazıları ise Kanada dışında farklı ülkelerde üniversite eğitimi almış şekilde öne çıkmaktadır.

    Türkiye Eğitim Yönünden Gelişmiş Ülkeleri Arasında Kaçıncı Sıradadır?

    Ekonomik kalkınma ve İşbirliği Örgütü kapsamında yapılan inceleme ile birlikte dünyanın eğitimine gelişmiş ülke sıralaması yapılmış durumda. Bu kapsamda ise Türkiye'nin şu an için 31. sırada yer aldığını ifade etmek mümkün. Özellikle son dönemlerde eğitim konusunda Türkiye'nin bu sıralamada geriye gittiğini ifade etmek gerekir. Bir ülkenin toplum refah düzeyinin yukarı çıkması ve ülkenin güçlenmesi için eğitim en önemli hususların başında gelmektedir.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow