hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Cadiz maçı sonrası Ancelotti'den Arda Güler açıklaması

    Cadiz maçı sonrası Ancelottiden Arda Güler açıklaması
    expand
    KAYNAKFanatik

    La Liga'da şampiyonluğunu ilan eden Real Madrid'de, Cadiz maçında forma giyen Arda Güler, seyircisi karşısında ilk kez 11'de başladı. Maçın ardından genç isim hakkında konuşan Ancelotti, "Arda Güler çok genç ve sahada yapması gerekeni yaptı." dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Real Madrid, Barcelona'nın puan kaybetmesiyle birlikte ligin bitimine 4 hafta kala şampiyonluğunu ilan etti. Başkent ekibi, LaLiga'da 36. kez şampiyon oldu. 

    Karşılaşmaya ilk 11'de başlayan Arda Güler, 65. dakikada yerini Jude Bellingham'a bıraktı. Arda Güler'in maç içindeki hareketleri Bernabeu tribünlerini ayağa kaldırdı. Genç yıldız oyundan çıkarken büyük alkış topladı.

    İSTATİSTİKLERİ DİKKAT ÇEKTİ

    Arda Güler, Cadiz karşılaşmasında 65 dakika forma şansı buldu. 19 yaşındaki on numaranın denediği 6 çalımın 3'ü başarılı oldu.

    Güler, Cadiz müsabakasında toplamda 54 kez topla buluştu. 31 pasın 29'unda isabet bulan Arda Güler, yüzde 94'lük ortalama yakaladı. Arda Güler, rakipleriyle girdiği 12 ikili mücadelenin 7'sini kazandı.

    'GEREKENİ YAPTI'

    Real Madrid Teknik Direktörü Carlo Ancelotti, 3-0 kazandıkları Cadiz maçının ardından açıklamalarda bulundu.

     Arda Güler'in sergilediği performansını değerlendiren Ancelotti, "Arda Güler çok genç ve sahada yapması gerekeni yaptı. Geçiş dönemini yavaş yavaş tamamlıyoruz. Gençler sürekli gelişiyor." sözlerini kullandı.

    'MAÇLAR KAZANMAK İÇİN İMZA ATTIM'

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Önceliğinin genç oyunculara süre vermek olmadığını söyleyen deneyimli teknik adam, "Ben Real Madrid'e maçlar kazanmak için imza attım, genç oyunculara süre vermek için değil." sözlerini sarf etti.

    Şampiyonluğa yaklaşmaları hakkında da konuş Ancelotti, "Kutlamaların ne zaman olacağı umurumda bile değil, şampiyon olmayı sonuna kadar hak ettik. Şu anda soyunma odasında coşku falan yok çünkü çarşamba günü Bayern Münih ile çok kritik bir maçımız var." dedi.

    ARDA GÜLER'İN 2. KUPASI

    Arda Güler, Real Madrid'deki ilk sezonunda 2. kupasını kazandı:

    1x LaLiga
    1x İspanya Süper Kupası

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow