hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Netanyahu'dan Refah tehdidi

    İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Gazze'de ateşkes ihtimaline yönelik görüşmeler sürerken bir kez daha Refah’a saldırı konusunda tehditte bulundu ve "Dünya liderlerine şunu söylüyorum; hiçbir baskı, hiçbir uluslararası forumun kararı İsrail’i kendini savunmaktan alıkoyamaz" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ikinci dünya savaşında Nazilerin yaptığı Yahudi soykırımını örnek göstererek “80 yıl önce Holokost'ta Yahudi halkı, bizi yok etmek isteyenlere karşı tamamen savunmasızdı. Hiçbir millet yardımımıza gelmedi. Bugün bir kez daha bizi yok etmeye kararlı düşmanlarla karşı karşıyayız. Dünya liderlerine şunu söylüyorum; hiçbir baskı, hiçbir uluslararası forumun kararı İsrail’i kendini savunmaktan alıkoyamaz” ifadelerini kullandı.

    Soykırımı anma gününde, Nazi döneminde olduğu gibi İsrail aynı tehditle karşı karşıya diyerek propaganda yaptı.

    Netanyahu, “İsrail'in Başbakanı, tek Yahudi devleti olarak bugün burada, Holokost Anma Günü'nde Kudüs’ten söz veriyorum. Eğer İsrail tek başına durmak zorunda kalırsa, İsrail tek başına duracaktır. Ama yalnız olmadığımızı biliyoruz. Çünkü dünya çapında sayısız saygın insan haklı davamızı destekliyor ve size söylüyorum, soykırımcı düşmanlarımızı yeneceğiz” dedi.

    Binyamin Netanyahu, Hamas'ın Nazilerle aynı niyette olduğunu da söyledi ve “7 Ekim’deki korkunç terör saldırısı bir soykırım değildi. Bizi yok etme niyetinin olmayışı nedeniyle değil, bunu yapma yeteneğinin olmayışı nedeniyle. Çünkü niyet aynı niyettir. Naziler tüm Yahudileri ortadan kaldırmaya çalıştı. Hamas'ın katilleri de tamamen aynı hedef doğrultusunda hareket ediyor” sözlerini kullandı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow