hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bu hafta hava durumu nasıl olacak? Orhan Şen aktardı...

    KAYNAKCNN TÜRK

    İstanbul Mayıs ayına yağışlı ve soğuk başladı. Bugün ise megakentte hava güneşli. Peki yeni haftayla beraber yurt genelinde hava durumu nasıl olacak? CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Profesör Doktor Orhan Şen, CNN TÜRK Muhabiri Ümit Uzun'a anlattı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    CNN TÜRK METEOROLOJİ DANIŞMANI ORHAN ŞEN ŞU İFADELERLE ANLATTI;

    BU HAFTA HAVA NASIL OLACAK?

    Mayıs ayının ilk 15'i soğuk geçti. Bu ay yağışlar fena değil ama hava sıcaklıkları ortalamanın altına düştü. O kasvet gitti, güneş çıktı. Bugün baktığımız zaman İstanbul'da yağış yok. Gece saatlerinde Silivri civarında olabilir. Antalya, Akdeniz civarında iç kesimlerinde, Doğu Anadolu'nun Kuzeyinde kuvvetli yağış var. İç Anadolu'da da var ama kuvvetli değil.

    Akşama doğru bu yağış ayrılacak. Yarın Marmara, Batı Karadeniz ve Kuzey Ege’de tekrar yağış geliyor. Bir günlük bir yağış olacak bununla birlikte sıcaklık tekrar düşecek.  İstanbul'da hava 16-17 dereceye düşebilir. Montlarımızı giymek durumunda kalabiliriz.

    YAZ NE ZAMAN GELECEK?

    Büyük bir ihtimalle ayın 15'inden sonra ısınma başlıyor. 16-17' si gibi sıcaklık 24-25 derecelere çıkabilir. Mayıs ayının ikinci yarısı yaza dönük bir hava. Mayısın son haftası ise sıcaklıklar 27-28 derecelere çıkacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    GÜNEYDOĞU ANADOLU VE DOĞU ANADOLU’DA TOZ TAŞINIMI VAR

    Güneydoğu'nun doğusunda; Mardin, Hakkâri, Şırnak civarlarında, Doğusunda yani; Erzurum, Van, Hakkâri, Ağrı civarlarında toz var. Sağlıksız görünüyor. Bu bölgede yaşayanlar dışarı çıkacaksa maskeyle çıkmalarında fayda var. Yarın bu toz gidecek.

    Önümüzdeki hafta Batı bölgelerde yağış yok hatta önümüzdeki 7-8 gün Marmara, Ege’ye yağış yok. Akdeniz’de dahil olmak üzere yağışlar Batı'dan çekilecek. Yağış Batı'dan kalkıyor. Sıcaklarında ortalama üzerine çıkma durumu var.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow