hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Rekor hapis istemi… Kadın öğretmenleri dolandırıyorlardı!

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    Şanlıurfa'da, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine yeni atanan kadın öğretmenleri, telefon yoluyla dolandırdığı iddia edilen 33 sanık hakkında iddianame hazırlandı. Sanıklardan 3'ü hakkında 578 yıla kadar, diğer 30'u hakkında ise 15 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor.

     

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Eğitimcileri hedef alan, mesleğe yeni atanmış öğretmenleri tuzağa düşürerek şantajla para isteyen dolandırıcılar için istenen cezalar belli oldu.

    Öğretmenlere kurulan tuzak, Şanlıurfa Akçakale’de polisleri harekete geçirdi. Mağdurların ihbarıyla Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yapılan soruşturmada, öğretmenleri köşeye sıkıştırıp para isteyen dolandırıcılar teknik takibe alındı.

    İddiaya göre dolandırıcılar, Doğu ve Güneydoğu'ya yeni atanan ya da sözleşmeli öğretmenleri polis ve savcı gibi arayarak gizli bir soruşturma yürüttüklerini söyleyerek korkuttu. Dahası aradıkları öğretmenleri cinsel içerikli fotoğraf yalanıyla köşeye sıkıştırdı. Böylelikle 32 kişinin 4 milyon 396 bin lira dolandırıldığı anlaşıldı.

    Yakalanan zanlılar arasında 31'i tutuklu 33 kişi hakkında hazırlanan iddianamede 3 sanık hakkında 578 yıla kadar, diğer 30'u hakkında ise 15 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow