hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Mısır Besin Değeri: Mısır Kaç Kalori?

    Mısır Besin Değeri: Mısır Kaç Kalori
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Mısır hem besleyici hem de kalsiyum yapıcı besinler arasına girmektedir. Çok fazla kişinin severek tükettiği bu besin aynı zamanda kalorisi az ürünlerden biridir. Haşlanmış mısır kalorisi 96 kcal'dır. Orta boy haşlanmış mısır tüketmek vitamin desteği de sağlar. İçerisinde bulunan potasyum ve folik asit kişilere enerji veren vitaminlerden biridir. Mısır farklı pişirme teknikleri ve tarifleri ile kalori oranını değiştirmektedir. Genel olarak 1 koçan mısırda 96 kcal bulunmaktadır.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     Mısır Besin Değeri: Mısır Kaç Kalori?

     Mısır besin değerleri 1 orta boy 96 kcal, büyük boy 192 kcal olarak belirlenmiştir. Sağlıklı tüketim için genel olarak orta boy mısır ya da orta boy bardakta mısır tüketimi önerilmektedir. Yağsız olarak tüketilen mısır vücuda sağlıklı yağlar kazandırmaktadır.

     Aynı zamanda vücut için ihtiyaç duyulan tahıl desteğini de verir. Közlenmiş mısır da 96 kcal'dır. Mısır tüketiminin yaygın olduğu ülkemizde hem bardakta hem de koçan şeklinde mısır satılmaktadır. 1 bardak mısır içerisinde 190 kalori bulunmaktadır. Mısır besin değerleri folik asit, sodyum ve potasyumdur.

     Mısır Besin Değerleri Nedir?

     Mısır besin değerleri 100 gr üzerinden;

     %3.41 gr protein

     %123 mg potasyum

     %20.98 gr karbonhidrat

     %1.5 gr yağ

     %2 gr sodyum

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     %0,59 demir

     %2.4 gr lif, olarak aktarılmaktadır.

     Mısırın Vücuda Faydaları Nelerdir?

     Mısırın vücuda faydaları genel olarak potasyum kazandırması ile bilinmektedir. Atıştırmalık yerine de geçen bu besin vücudun ihtiyaç duyduğu fosforu karşılamaktadır. Demir eksikliğini gideren ve sağlıklı lif grubu içerisinde yer alan besinlerden biridir. Haşlanmış, közlenmiş ya da patlatılarak tüketilmektedir. Sindirim problemlerine faydalıdır. Aynı zamanda kabızlık ve şişkinlik sorunlarını ortadan kaldırır.

     Folik asit desteği oluşturan bu besin aynı zamanda kansızlığa da iyi gelmektedir. Zengin vitamin ve mineral desteği sağlar. Böylelikle kişilere gün içerisinde enerji vermeye devam eder. Lifli besinlerin başında yer alan mısır ile enerji kaybı ortadan kalkar. Sağlıklı ve minerali bol olan bu besin vücuda enerji kazandırmaya devam eder.

     Haşlanmış Mısır Nasıl Yapılır?

     Haşlanmış mısır tarifleri genel olarak sıcak suda kaynatılarak ya da düdüklü tencere kullanılarak yapılmaktadır. Haşlanmış mısır için ideal tencere boyutu ayarlanmaktadır. Ardından içerisine su koyularak mısırlar eklenmektedir.

     Mısırlar yumuşayana kadar ve kokusu çıkana kadar kaynatılmaktadır. Kaynatma işleminden sonra tencerenin suyu süzülür ve servis edilir. Bardakta mısır için mısır ayıklama işlemleri yapılır. Onun dışında közleme için ateşte bir süre mısır bekletilir. Çıtırdamaya başladığı zaman ateşten alınır.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow