hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Gazze Şeridi'nde 5 İsrail askeri "dost ateşiyle" öldü

    Gazze Şeridinde 5 İsrail askeri dost ateşiyle öldü
    expand
    KAYNAKİHA

    Gazze Şeridi’nde bir binada konuşlanan 5 İsrail askerinin dost ateşi sonucu hayatını kaybettiği açıklandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları 7 Ekim’den bu yana devam ediyor. Tüm dünyanın gözleri önünde sivilleri hedef alan İsrail ordusu çocuk, yaşlı, kadın demeden bölgede katliam gerçekleştiriyor. Bölgeye hava saldırılarının yanı sıra kara saldırıları da gerçekleştiren İsrail ordusu, Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Cibaliye Mülteci Kampı’nda dün gerçekleştirdiği operasyonlar sırasında birbirini vurdu. İsrail Savunma Kuvvetleri tarafından yapılan açıklamada, 5 İsrail askerinin dost ateşi sonucu hayatını kaybettiği belirtildi. Açılan ateşte 3’ü ağır 7 askerin de yaralandığı aktarıldı.

    Gazze Şeridinde 5 İsrail askeri dost ateşiyle öldü

    Olaya ilişkin yapılan açıklamada “Sabah saatlerinde tank kuvvetlerinin geldiği mülteci kampındaki binaya daha sonra da paraşütçü birlikleri gelerek konuşlandı. Akşamın ilerleyen saatlerinde de başka bir paraşütçü birliği bölgeye gelerek orada bekleyen 2 tanka aynı binaya girdiklerini bildirdi. Daha sonra tank kuvvetleri binanın penceresinde silah namlusu tespit etti ve bunun düşman kuvvetleri olduğunu düşünerek hedefe 2 kez ateş açtı” denildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    IDF tarafından yapılan açıklamada, ölen askerlerin tamamının Paraşütçü Tugayı'nın 202’inci Taburu’nda görev yaptığı ve kimliklerinin Yüzbaşı Roy Beit Yaakov (22), Çavuş Gilad Arye Boim (22), Çavuş Daniel Chemu (20), Çavuş Ilan Cohen (20) ve Çavuş Betzalel David Shashuah (21) olduğu ifade edildi.
    IDF olaya ilişkin detaylı soruşturma başlatıldığını bildirdi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow