hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Dünya Bankası ve Türkiye’den 1 milyar dolarlık imza! Yabancı yatırımcı ikna oldu mu?

    Dünya Bankası ve Türkiye arasında yeni bir anlaşmaya imzalar atıldı. Yenilebilir enerji alanında 1 milyar dolar değerinde dev anlaşma yapıldı. Yabancı yatırımcı ikna oldu mu ve Türkiye’ye nasıl bakıyor? Yabancı sermaye için kriter ne? Detayları Para Piyasaları Uzmanı Şirin Sarı aktardı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Para Piyasaları Uzmanı Şirin Sarı detayları şu ifadelerle aktardı;

    Bu Dünya Bankası ile yaptığımız ilk anlaşma değil. 3 yıllık süreçte 18 milyarı geçen bir anlaşma imzalamıştık. Son bir yıllık Merkez Bankası’nın attığı adımları, ekonomi yönetiminin attığı adımları ve orta vadeli planında uygulanabilir, uygulandığını gördükçe gelecektir.

    Dün Merkez Bankası raporu açıklandı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın da bir açıklaması vardı. Bu noktada geçtiğimiz hafta 6.4 milyar dolarlık bir giriş olmuştu. Tüm döviz, tahvil ve hisse senedi tarafına giriş. Tahvil tarafına 3 milyar dolarlık bir giriş söz konusu. Yabancılar yavaş yavaş ikna olmaya başladılar. Faiz ve enflasyon dengesine baktığımız zaman dengeli bir süreç işleniyor. Baz etkisi yaz aylarında enflasyonda düşüş görebiliriz Bunların hepsi risk iştahı yüksek olan yatırımcının global piyasalardan çıkarak Türkiye’ye, bizim gibi gelişmekte olan ülkelere girmesini sağlayabilir. Bizde bu noktada şartlara uyan, döviz rezervleri bakımından bakıldığı zaman Merkez Bankası’nın o noktada elinden geleni yaptığını biliyoruz. Oyüzden yabancı yatırımcı kısa vadeli bizim ülkemizi ziyaret edecek bir noktada.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow