hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Berzeg'in Adli Tıp raporu CNN TÜRK'te: Öldü mü, öldürüldü mü?

    KAYNAKCNN TÜRK

    Ünlü Ekonomist Korhan Berzeg'in kemik ve kafatasıyla ilgili adli tıp incelemesi sonuçlandı. Berzeg'in kesin ölüm nedeni tespit edilemedi ancak raporda dikkat çeken bir nokta var. Berzeg'in yüksekten düşmüş olabileceği belirtiliyor. CNN TÜRK'ün ulaştığı Adli Tıp raporunun detaylarını muhabirimiz Emrah Çakmak ve emekli polis Savaş Kurtbaba aktardı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İstanbul’dan Balıkesir’in Gönen ilçesindeki yazlık evine gelen ve 17 Haziran 2023’te kaybolan ekonomist Korhan Berzeg’den 312 gün sonra bir ize rastlandı.

    Gelgeç Mahallesi Muhtarı Ahmet Gülay, 23 Nisan’da yazlık evin olduğu Armutlu Mahallesi’nin 3,5 kilometre uzağındaki dere kenarında Berzeg’e ait kimlik ve kredi kartı ile kıyafet ve insana ait olduğu değerlendirilen kemik parçaları buldu.

    Gülay’ın, mahalleye gelen su hattında yaşanan sorun nedeniyle dere kenarına gittiği öğrenildi.

    CÜZDAN, KARTLAR VE KIYAFET BULUNDU

    Olay yeri incelemesinde; paça kısımları parçalanmış pantolonun cebinde yine parçalanmış kahverengi cüzdan ve içerisinde Korhan Berzeg adına düzenlenmiş 3 farklı bankaya ait kredi kartı, 1 banka kartı, ⁠parçalanmış halde ücretsiz taşıma kartı, İstanbul Mavi Kart, yine Berzeg adına düzenlenmiş sürücü belgesi ve kimlik kartı ile 1’i parçalanmış 5 adet 10 TL, ⁠1 adet 100 TL, ⁠1 adet 50 TL, 1 araç anahtarı ile muhtelif anahtarlar bulundu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bulunan kıyafet, malzemeler ve kemikler incelenmek üzere toplandı.

    KEMİK PARÇALARI BERZEG’E AİT ÇIKTI

    Üzerinde doku olmayan, kalça ve göğüs kafesine ait olduğu değerlendirilen kemik parçaları da İstanbul Adli Tıp Kurumu Başkanlığı’na gönderildi.

    Bu süreçte kızı Nisa Berzeg’ten kan örneği alındı. İncelemede, kemik parçaları ile kızından alınan kan örneğinin DNA’sının eşleştiği açıklandı. Böylece kaybolduktan 316 gün sonra Korhan Berzeg’in öldüğü kesinleşti.

    KAFATASI BULUNDU

    Fındıklı Deresi mevkisindeki 30 kilometrelik alanda, 1,5 kilometrelik dere boyunca suyun akış yönüne doğru yapılan aramalarda, Berzeg’in pantolon, gömlek ve hırkasının parçaları ile iç çamaşırı, kemeri, cüzdanı, kimlik, ehliyet, banka, kredi kartları, toplu ulaşım kartları ve araç anahtarına ulaşılırken; kaval, uyluk, kol ve kaburga kemikleri ile kafatasının ön ve arka yüzü bulundu.

    Kafatasına ait kemik parçaları, diğer kemikler ve kıyafet parçalarının, 312 gün sonra dere kenarında bulunan kıyafet parçası, kemikler, kimlik ve kredi kartının 250 metre uzağında olduğu belirtildi.

    Bu kemikler de incelenmek üzere İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderilirken, 3 kadavra arama köpeği ve 62 jandarma personeliyle yürütülen alan tarama çalışması, Berzeg kaybolduktan 319 gün sonra sonlandırıldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İNCELEME TAMAMLANDI

    İstanbul Adli Tıp Kurumu’ndaki inceleme tamamlanırken, bulunan kafatası ile 12 kemiğin, Korhan Berzeg’e ait olduğu kesinleşti.

    Berzeg'in adli tıp raporu şu detaylar yer aldı;

    Kemik ve doku eksiklikleri ve yumuşak dokuların mevcut olmaması sebebiyle kişinin kesin ölüm sebebi tespit edilemedi.

    Kemiklerde hayvan mücadelesine bağlı kemik doku defektleri, kafatası parçalarındaki künt travmatik nitelikteki kırıklar daha ziyade yüksekten düşme sonucu olmuş olabilir.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow