hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Milli İstihbarat Akademisi başlıyor

    KAYNAKCNN TÜRK

    Milli İstihbarat Akademisi Haziran ayında öğrenci kabulüne başlıyor. Bugün internet sitesi devreye giren Akademi'nin Başkanı Talha Köse "Akademi doğrudan MİT'e eleman yetiştirme amaçlı değil" dedi. Tüm kamu kurumlarına istihbarat alanında akademik ve bilimsel çalışmalar sunma, stratejik perspektif verebilen insan kaynağı yetiştirme amaçlı hareket edileceğini söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ocak ayında kurulan Milli İstihbarat Akademisi yakında kapılarını yüksek lisans ve doktora öğrencilerine açmaya hazırlanıyor. Öğrenci kabul şartları ve akademi ile ilgili genel bilgi vermek üzere Akademi Başkanı Talha Köse Gazete ve televizyonların Ankara Temsilcileri ile bir araya geldi.

    Köse, ''İşin mahiyeti akademik. Teşkilata ajan yetiştirmeye dönük olduğu söylentileri doğru değil'' dedi.

    Köse her üniversite mezunu ile Milli İstihbarat Teşkilatı mensupları ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanların buraya mastır ve doktora için başvurabileceğini anlattı. Akademi Haziran ayında ilk öğrencilerini alacak.

     MİLLİ İSTİHBARAT AKADEMİSİNE GİRİŞ ŞARTLARI

    Milli İstihbarat Akademisi başlıyor

    Akademiye girmek isteyenlerde yaş sınırı yok. Ancak lisans derecesi, ALES ve dil puanı istenecek. Bunları karşılayanlara sözlü, yazılı, yeterlilik sınavları yapılacak. Bu sınavlarda dereceye girenlerin akademiye başlayabilmesi için güvenlik tahkikatından da geçmesi gerekecek. Sadece Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları alınacak. İlk aşamada her programa 15 öğrenci kabul edilecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Akademide İstihbarat ve Güvenlik Araştırmaları ile Mühendislik ve Fen Bilimleri Enstitüleri olacak. Ayrıca dil okulu ile analiz okulu da akademi bünyesinde sertifika programları açacak. Milli İstihbarat Akademisi'nde, tüm kamu kurumlarının faydalanabileceği araştırmalar da yapılacak. Bunun için de iki ayrı araştırma merkezi faaliyet gösterecek. Buralar düşünce kuruluşu gibi çalışacak. Batılı ülkelerde aşırı sağın yükselişi başlıklı ilk rapordan sonra ikinci rapor da akademinin devreye giren internet sitesinde yayınlandı. DEAŞ'ın Horasan yapılanması raporun konusunu oluşturdu. Raporlar ve akademi ile ilgili detaylar www.mia.edu.tr internet sitesinden yayımlanmaya başladı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow