hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yunanistan ile yeni sayfa! Miçotakis'in Türkiye ziyareti

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis'in Türkiye ziyaretiyle ilgili mesajlar verdi. Türk-Yunan Medya Akademisi Forumu'nda konuşan Altun, "Diyalog kanallarımızı genişleteceğiz" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis'in Türkiye ziyareti öncesinde konuştu.

    Altun, “Yunanistan Başbakanı Sayın Kiryakos Miçotakis’in 13 Mayıs Pazartesi günü ülkemize gerçekleştireceği ziyaretin de yine ikili ilişkilerimizin güçlendirilmesi açısından son derece önemli olduğunu vurgulamak istiyorum. Türkiye ve Yunanistan olarak ilişkilerimizi, bu ilişkilerdeki sorunları başkalarıyla, üçüncü taraftarlarla değil, birbirimizle konuşmalıyız. İki ülke de birbirlerinin hassasiyetlerine saygı duymalı, Türk ve Yunan toplumları arasındaki güvenin oluşmasına katkı sunmalıdır. Yunanistan’la da dostluğumuzu pekiştirecek ve güçlendirecek her türlü girişime destek vermeye hazırız" sözlerini kullandı.

    Fahrettin Altun bu mesajları, İstanbul’da düzenlenen Türk-Yunan Medya Akademi Forumu'nda verdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yunanistan Dışişleri Bakan Yardımcısı Kostas Fragogiannis de foruma video mesaj gönderdi ve "Pazartesi günü Başbakan Miçotakis ve Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşecekler ve bu 10 aylık dönem içinde dördüncü görüşmeleri olacak. Dostluk ve iş birliği için fırsatları gözeteceğiz. Ülkelerimizin doğru yönde olduğu inancındayım" ifadelerini kullandı.

    İki ülkeden yetkililer, iş insanları, akademisyenler ve gazetecilerin katıldığı forumun teması ortak çıkarları ve iş birliği fırsatlarını keşfetmekti. Forum kapsamında 2 ayrı panel düzenlendi. Türkiye ve Yunanistan arasında ekonomik iş birliği alanları ile turizmde ortaklık potansiyeli masaya yatırıldı.

     

                   

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow