hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Büyükşehir’de değişim rüzgarı

    Büyükşehir’de değişim rüzgarı
    expand

    Büyükşehir’de değişim rüzgarı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Semih ERSÖZLER/ANTALYA, (DHA)- ANTALYA Büyükşehir Belediyesi’nde seçimin ardından kadrolarda değişimler yaşanıyor. EKDAĞ ve Ulaşım A.Ş.’nin yönetim kurulları değişirken, değişimlerin önümüzdeki günlerde devam edeceği öğrenildi.

    31 Mart’ta gerçekleştirilen seçimlerin ardından Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin 2’nci kez kazanan Muhittin Böcek, bazı kadrolarda değişikliğe gidiyor. Böcek ilk olarak geçen ay Konyaaltı Belediye Başkanlığı döneminde de başkan yardımcılığı görevini yürüten, Genel Sekreter Yardımcısı Tuncay Sarıhan'ı görevden aldı. Sarıhan’dan boşalan göreve ise Fen İşleri Daire Başkanı Serkan Temuçin'i atadı.

    Değişiklikler bu hafta, kentte birçok noktayı işleten EKDAĞ ile devam etti. MHP’den ihraç edildikten sonra İYİ Parti’ye katılan Korkuteli’nin eski belediye başkanı Hasan Gökçe, 5 yıldır yürüttüğü EKDAĞ Genel Müdürlüğü görevinden alındı.

    Yapılan toplantı sonucunda ise Saadet Partisi’nin eski meclis üyesi ve yerel seçim sürecinde Korkuteli’nde yaşanan krizde kısa süreliğine CHP’nin belediye başkan adayı olan ve sonrasında istifa eden Mehmet Manavoğlu EKDAĞ’ın yönetim kurulu başkanı oldu. Gökçe’den boşalan genel müdürlük görevine ise yine İYİ Parti’nin eski il başkanı olan ve şu an CHP’nin Konyaaltı ve Büyükşehir Meclis Üyesi Ahmet Aydın getirildi. Yönetim kurulu üyeleri ise Kenan Bartu, Mehmet Yurtseven, Selahaddin Altun olarak belirlendi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Değişim rüzgarı son olarak Ulaşım A.Ş.’de esti. Şirkette CHP’nin geçen dönem Büyükşehir Meclisi’nde grup sözcüsü olan Deniz Filiz’den boşalan koltuğa CHP’nin eski il sekreteri Cengiz Gülebay getirildi. Şirketin genel müdürlüğü görevine Melih Dipova getirilirken, yönetim kurulu üyeliklerine ise daha önce milletvekili adayı olan Zeliha Milli, Mert Avcı ve Nurettin Şengül atandı.

    Diğer yandan kadro değişikliklerinin önümüzdeki günlerde devam edeceği öğrenilirken, dün gerçekleştirilen meclis toplantısında ise Esnaf ve Sanatkarlar Daire Başkanlığı kurulması oy birliğiyle kabul edildi. (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow