hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ABD merkezli gazeteden ABD Başkanı'na uyarı: "Netanyahu Biden'ı kullanmaya hazır"

    KAYNAKCNN TÜRK

    ABD merkezli gazete New York Times, İsrail'in Gazze'deki saldırılarını yorumladı. Gazete yazarı, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun "kendi siyasi kurtuluşu için hem ABD'yi hem de ABD Başkanı Joe Biden'ı kullanmaya hazır olduğunu" yazdı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ABD ve İsrail arasındaki yakın siyasi ilişki iki taraftan da tepkilere neden oluyor. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ABD'den daha fazla beklenti içerisinde olduğunu ifade ederken ABD Başkanı Joe Biden ise Refah'a yapılacak saldırıya silah sağlamayacağını kaydetmişti.

    ABD merkezli gazete New York Times'ın en önemli yazarlarından Thomas Friedman ise başka bir iddiayı dile getirdi. Friedman, ABD'nin şu anki desteğinin Netanyahu için yeterli olmadığını yazdı.

    ABD merkezli gazeteden ABD Başkanına uyarı: Netanyahu Bidenı kullanmaya hazır

    Gazete yazarı, "Joe Biden'ın sorunu şu: kendisi mütevazı ve açık sözlü biri. Binyamin Netanyahu gibi Amerika'yı ve Biden'ı kendi siyasi kurtuluşu için kullanmaya hazır sinsi ve kötücül bir karakterle uğraşabilecek biri değil." dedi. Biden'ın kullanılacağına dair uyardı.

    ABD merkezli gazeteden ABD Başkanına uyarı: Netanyahu Bidenı kullanmaya hazır

    Öte yandan Yahudi yazar, Filistin'in kabul edilmesinin İsrail'in aleyhine değil lehine olduğunu da tekrar etti. Friedman, Netanyahu'nun "bir grup sağcı çılgınla kendi kurduğu bir kabinenin parçası" olduğunu yazdı. Filistinlilerin yok sayılması devam ettiği sürece İsrail'in de kendi siyasi çıkarının öne koyulamayacağını söyledi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow