hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ABD'nin 'Yardım iskelesi' faaliyete geçti

    KAYNAKCNN TÜRK

    Amerika Birleşik Devletleri ordusu Gazze açıklarına inşa edilen yüzer iskele üzerinden ilk yardım kamyonlarının Gazze'ye girdiğini açıkladı. Önümüzdeki günlerde her gün 500 ton yardımın Gazze'ye girmesi planlanıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ABD'NİN YÜZER İSKELEYİ KURMASININ ARDINDAN İLK YARDIMLAR GAZZE'YE GİRDİ

    ''Bugün erken saatlerde, ilk insani yardım sevkiyatı, çok uluslu insani deniz koridoru üzerinden Gazze kıyılarına ulaştı. Amerika Birleşik Devletleri'nden ve diğer ülkelerden ek yardımlar Kıbrıs üzerinden geliyor, İsrail yetkilileri tarafından incelenecek ve deniz koridoru üzerinden teslim edilmek üzere gemilere yüklenecek.''

    ABDnin Yardım iskelesi faaliyete geçti

    Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü John Kirby açıkladı, ancak bir kez daha İsrail yardımları inceleyecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İsrail, bir yandan Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarını sürdürürken, bir yandan da bölgeye insani yardımların girişini engelliyor.

    ABDnin Yardım iskelesi faaliyete geçti

    İsrail'in sınır geçişlerine getirdiği kısıtlamalar gıda ve diğer malzemelerin dağıtımını engellemesi üzerine, ABD, Gazze açıklarına yeni bir yüzer iskele kurdu. Amerikalı yetkililerin günde 150 kamyon yüküne kadar çıkabileceğini tahmin ettiği bir operasyonun ilk sevkiyatı oldu. Kirby, ilk teslimatta 300'den fazla palet yardımın bulunduğunu ve bunları dağıtıma hazırlayan BM'ye teslim edildiğini söyledi.

    ABDnin Yardım iskelesi faaliyete geçti

    Ancak ABD, iskelenin Gazze'ye ihtiyaç duyulan yiyecek ve diğer malzemelerin karadan yapılan teslimatların yerini alamayacağı konusunda uyarıyor. Savaştan önce bir günde bölgeye ortalama 500'den fazla kamyon yükü giriyordu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow