hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İran'dan İsrail'e nükleer tehdit: "Nükleer doktrinimizi gözden geçiririz"

    KAYNAKCNN TÜRK

    İran dini lideri Ayetullah Hamaney'in danışmanı, İsrail'e yönelik bir kez daha nükleer tehditte bulundu. "İsrail bizi tehdit ederse biz de doktrinimizi değiştiririz" açıklaması yaptı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    “İsrail, İran'a karşı nükleer bir tehditte bulunma cesaretini toplarsa, nükleer doktrinimizi yeniden gözden geçirebiliriz.” Bu sözlerin sahibi, İran dini lideri Ayetullah Hamaney'in Danışmanı Kammal Harrazi. Harrazi, İsrail'e yönelik İran nükleer tehditlerini yineledi.

    “Düşman sizi tehdit ederse ne yapmalısınız? Doktrininizi değiştirmekten başka çareniz kalmaz.”

    İrandan İsraile nükleer tehdit: Nükleer doktrinimizi gözden geçiririz

    İran ile Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı arasındaki gerilim, Tahran'ın nükleer anlaşmasından ABD'nin tek taraflı olarak çekilmesinin ardından arttı.

    Dönemin ABD Başkanı Donald Trump'ın bunu açıklamasının ardından İran, tüm sınırları kaldırarak nükleer silahlarındaki uranyum oranını yüzde 60'lara çıkardı.

    Harrazi'nin doktrinden kastettiği ise Hamaney'in 2000'li yılların başında nükleer silahların kullanımını yasakladığı fetvası. Buna rağmen İranlı siyasiler İsrail'in tehdidi olduğunu bu nedenle Hamaney'in fetvasının değişebileceğini ifade ediyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İrandan İsraile nükleer tehdit: Nükleer doktrinimizi gözden geçiririz

    İsrail ile İran arasındaki gerilim de son zamanlarda yükseldi. İsrail, Suriye'deki bir İran konsolosluk binasına düzenlediği saldırıda iki İranlı generali ve diğerlerini öldürdü. Ardından İran geçen ay İsrail'e bir insansız hava aracı ve füze saldırısı düzenledi. İsrail ise İran'ın İsfahan kentindeki hassas nükleer tesislere saldırı düzenliyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow