hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Putin’in planı ne? Savunma Bakanı Şoygu neden görevden alındı?

    Beşinci dönemine başlayan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, 12 yıldır Savunma Bakanı olan Sergey Şoygu'yu görevden alması dikkatleri üzerine çekti. Putin, yakın müttefiki savunma Bakanı Şoygu'yu neden görevden aldı?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 5. dönemine başlamasının hemen ardından, kabinede bazı değişiklikler yaptı. Ülkenin en önde gelen siyasi aktörleri söz konusu olduğunda, görev değişiklikleri yaşanması Rusya’da çok görülen bir durum değil.

    Bu nedenle Rusya Devlet Başkanı Putin'in 12 yıldır savunma bakanı olan Sergey Şoygu'yu görevden alarak yerine Başbakan Yardımcısı ve Ekonomist Andrey Belousov'u ataması dikkat çekti.

    Sergey Şoygu'nun Savunma Bakanlığı'ndan alınmış olması beklenen bir gelişme olarak görünüyordu. Şoygu'nun yardımcılarından biri yakın zamanda yolsuzluk suçlamalarıyla gözaltına alınmıştı. Bu noktada dikkat çeken noktanın Putin'in zamanlaması olduğu düşünülüyor.

    Gerçekleşen değişimi Rusya'nın Ukrayna'da askeri başarısızlıklar yaşadığı 2022 yılı ya da Şoygu ile Rus paralı asker grubu Wagner’in patronu Yevgeny Prigozhin arasında kamuoyu önünde gerçekleşen tartışma ve karşılıklı hakaretlerin yaşandığı 2023 yılı değil de şimdi olması soru işaretleri oluşturuyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bu konuda yapılan yorumlar, Putin'in baskı altındayken adım atmaktan hoşlanmadığı sonucunu ortaya koyuyor. Rusya, Şoygu'dan tamamen vazgeçmedi. Rusya Güvenlik Konseyi Başkanlığı görevine atandı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow