hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yaz havası ne zaman gelecek? Prof. Dr. Orhan Şen tarih verdi

    KAYNAKCNN TÜRK

    Mayıs ayı geldi, yaz havası gelmedi. Yurt genelinde sıcaklıklar düşerken, yurdun büyük bölümü sağanak yağışlara teslim oldu. Peki, yağışlar ne kadar süre daha devam edecek? Beklenen yaz havası ne zaman gelecek? CNN TÜRK Muhabiri Merve Tokaz ile Kameraman Mehmet Onur, detayları CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen'e sordu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ŞEN: 15 MAYIS’TAN İTİBAREN SICAKLIK YÜKSELECEK

    Mayıs kapıya dayandı, yaz gelmedi. Hava üşütüyor, yağış ise hiç dinmiyor. Peki, beklenen yaz havası ne zaman gelecek? CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, "Sıcaklıklar pazartesinden itibaren 2-3 derece yükselmeye başlıyor. İstanbul pazartesi günü 19-20, çarşamba günü 23 dereceye kadar çıkacak. Sıcaklıklar İstanbul'da mevsim ortalamalarına gelecek. Yaz sıcağındaki günler, mayıs ayının 14'ünden itibaren başlayacak. 10 gün daha sabredeceğiz" dedi.

    Yaz havası ne zaman gelecek Prof. Dr. Orhan Şen tarih verdi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    BU BÖLGELERDE KUVVETLİ YAĞIŞ VAR

    Bazı bölgelerde ise kuvvetli yağış etkili olacak. Prof. Dr. Orhan Şen, "Sinop, Kastamonu, Kayseri, Niğde civarlarında kuvvetli yağmur var. Bu yağmur yıldırım, yıldırım çarpması, su baskını yapabilir. Öğleden sonra akşama doğru Diyarbakır, Malatya, Adana'nın kuzey kesimleri, Mardin, Şırnak, Bitlis civarlarında da kuvvetli yağmur var" diye konuştu.

    DON RİSKİNE DİKKAT

    Marmara ve İç Anadolu Bölgesi'nde don riski var. Prof. Dr. Orhan Şen, "Marmara'nın güneyi ve doğusunda, İç Anadolu'da, Karadeniz Bölgesi'nin iç kesimlerinde don olayı meydana gelebilir. Zirai açıdan çok önemli bu mevsimde. Orada hafif de olsa bir don olayı var. Gece sıfırın altına bile düşebiliyor sıcaklıklar" ifadelerini kullandı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow