hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    SON DAKİKA: CNN TÜRK firari Sezgin Baran Korkmaz'ı görüntüledi

    KAYNAKCNN TÜRK

    CNN TÜRK, kanun kaçağı Sezgin Baran Korkmaz'ın izini buldu. ABD'deki Türk Günü yürüyüşüne katılan Korkmaz, CNN TÜRK yayınına bağlanarak hakkında merak edilenleri yanıtladı. "Benim hakkımda ABD'de gizli yürütülen herhangi bir soruşturma yok." diyen Sezgin Baran Korkmaz, "Türkiye'den firar etmedim. Ben yurt dışındayken benim hakkımda yakalama kararı çıktı. Ben Türkiye'deyken hakkımda bir yakalama kararı ya da yurt dışı yasağı yoktu." açıklaması yaptı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Dolandırıcılık zanlısı Sezgin Baran Korkmaz, ABD'de CNN TÜRK tarafından görüntülendi. CNN Türk Washington Temsilcisi Yunus Paksoy, o anları ve Korkmaz ile arasında geçen diyaloğu canlı yayında anlattı.

    "ÇOK KEYİFLİYDİ"

    Yunus Paksoy'un açıklamaları şöyle:

    Bugün arkamda biraz önce izleyicilerimizin görmüş olduğu gibi Türk Günü Yürüyüşü var. Bu gördüğünüz görüntüler en baştaydı. Görüntüsünü aldım. Sordum kendisine sizi Türkiye'de görmeyi bekliyorduk. 2 ay sonra dedi. 2 ay sonra Türkiye'ye döneceğim dedi ve ayrıldı. Herhangi bir şekilde gizlenme, kaçma derdi yoktu. Hemen orada insanlarla muhabbet ediyordu. Direkt içindeydi kalabalığın. Kendisi burada gayet rahat dolaşıyordu. Çok keyifliydi. Ben yanına gidip sorduğumda da gülerek, kahkaha atan bir insan profili verdi.

    SON DAKİKA: CNN TÜRK firari Sezgin Baran Korkmazı görüntüledi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ÖZAY ŞENDİR: TÜRK GÜNÜ YÜRÜYÜŞÜ'NE BİLE İSTEYE GİTMİŞ GİBİ DURUYOR

    Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Özay Şendir de, "İki ayrı yargılama ayağı var. Sezgin Baran Korkmaz bir süredir sosyal medyada konuşuyor. İddiası şu: Benim ABD devletine ödemem gereken borç var. Mahkeme bir yıl sonra biter. O dava bitmeden ABD'den yurt dışına çıkışı mümkün olmayabilir. Türkiye'den çıkışı çok olay oldu. Avustralya'da yakalandı. Hem Türkiye hem ABD iadesini istedi. ABD'de bir süre tutuklu kaldıktan sonra serbest bırakıldı. Türk Günü Yürüyüşü'ne bile isteye gitmiş gibi duruyor." dedi.

    SEZGİN BARAN KORKMAZ CNN TÜRK YAYININDA SORULARI YANITLADI

    Benim hakkımda ABD'de gizli yürütülen herhangi bir soruşturma yok. Benden ikinci Reza Zarrap davası çıkmaz. Ben o memlekete yaptığım hizmeti memleketimin topraklarına ayağımı bastığımda döndüğümde anlatacağım. Benim anlım ak olmazsa ben bu sokağa çıkamazdım. Binlerce insan çalıştırdım, anlımızın akıyla hesap verdik, anlımın akıyla da memleketime döneceğim. 

    SON DAKİKA: CNN TÜRK firari Sezgin Baran Korkmazı görüntüledi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    NEDEN FİRAR ETTİ?

    Türkiye'den firar etmedim. Ben yurt dışındayken benim hakkımda yakalama kararı çıktı. Ben Türkiye'deyken hakkımda bir yakalama kararı ya da yurt dışı yasağı yoktu. Benim avukatlarım 2020 Mayıs ayında Türkiye'deki mahkeme "Müvekkilim hakkındaki tutuklama kararını kaldırın, müvekkilim ülkesine gelip ifade versin." dedi. Mahkeme bunu kabul etmedi, üst sınır 5 yıl olmasına rağmen. Ben Avusturya'dayken Türkiye'deki MASAK raporunu baz alarak ABD hakkımda bir yakalama kararı çıktı. Avusturya'daki yakalama kararından dolayı orda 1 yıl yargılanmam devam ettikten sonra ülkeme dönmek için yapmış olduğum tüm hukuksal mücadelemden sonuç elde edilemeyince ABD'ye iadem oldu. Burada ABD'deki yargılamam bitip eğer ki karar para aklama suçlamasından jüri önünde suçsuz bulunduktan sonra ülkeme döndüğüm zaman ülkemde de aynı suçtan iki kez yargılanamazsınız. 

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow