hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    SON DAKİKA HABERİ: Dışişleri Bakanı Hakan Fidan: İsrail işgalci bir güçtür

    Avusturyalı mevkidaşı ile ortak basın toplantısı düzenleyen Dışişleri Bakanı Hakan Fidan İsrail'in işgalci bir güç olduğunun altını çizdi. Fidan 'Buradaki savaş durup dururken çıkmadı' dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Fidan'ın basın toplantısındaki değerlendirmeleri şu şekilde;

    Masum Yahudilerin toplama kamplarında öldürülmesi ne kadar yanlışsa bugün masum Filistinli çocukların yataklarında bombalarla öldürülmesi o kadar yanlış.

    Her şeyden önce şunu altını çizmemiz gerekiyor; Buradaki savaş durup dururken ortaya çıkan bir savaş değildir. Bir işgal var. Uluslararası toplum bu durumda hiçbir şey yapamadı. 7 Ekim'de sivillerin öldürülmesini Türkiye olarak kınadık. İsrail'in daha sonra binlerce Filistinliyi sistematik bir şekilde öldürmesi, koca bir yerleşim yerinin yaşanamaz hale getirilmesi bir insanlık suçudur. 

    Hamas bir direniş hareketidir, terör hareketi değildir. Kendi topraklarını savunan bir silahlı direnişle karşı karşıyayız. 

    İİT'ye üye ülkelerin belli bir noktada zihnen hazırlandıkları ama harekete geçmediklerini gördük.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    (İsrail'e) Baskıyı artırmamız gerekiyor. 

     

    SON DAKİKA HABERİ: Dışişleri Bakanı Hakan Fidan: İsrail işgalci bir güçtür

    MİÇOTAKİS'İN TÜRKİYE ZİYARETİ

    Dün sayın Miçotakis'in Ankara'ya bir ziyaret gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanımız son derece samimi. Bize verdikleri yönlendirme de bu yönde. Yunanistan'da da bu durum böyle. 

    Cari sorunları nasıl çözebilir? Kronik sorunlara nasıl yaklaşabiliriz? Bunlar hem fikir bazından hem kalıcı çözüm bakımında çalışılıyor, bakılıyor.

    İki ülke gerek Ege'nin gerek ana kıtasının ortak projelerde ortak kalkınmada ne kadar uygun şekilde çalışma arayışı içinde. Bir bunları teşkil ediyoruz açıkçası.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow