hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Canan Sarı'dan FETÖ iddialarına yanıt

    KAYNAKCNN TÜRK

    6 yaşındaki kız çocuğunun evlendirilme davası sürüyor. Bir gazete tarafından mağdur çocuğun avukatı Canan Sarı'nın "FETÖ ile ilişkili" olduğuna dair bazı iddialar ortaya atıldı. O iddialara Avukat Canan Sarı, CNN TÜRK ekranlarında yanıt verdi. Sarı, "Araştırma yapıp bir şey bulamayınca FETÖ'cü ibaresi yapıştırmak istediler" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "BU İBAREYİ YAPIŞTIRMAK İSTEDİLER İTİBAR ETMİYORUM"

    Hakkındaki "FETÖ ile bağlantılı" iddialarına yanıt verdi. Söylenilenlerin gerçeği yansıtmadığını ifade etti. "Benim hakkımda araştırabilecekleri araştırmaları yaptılar, bence bulamadılar ve FETÖ'cü ibaresi yapıştırmak istediler. Bu beyanlara asla itibar etmiyorum. Şunu gözden kaçırmışlar; ben 15 Temmuz'dan itibaren darbe davalarında şehit ve gazi vekili olarak davaları takip ediyorum. Her ne kadar kamuoyunun gündeminde düşmüşse de Yargıtay'dan dönen, istinaftan dönen darbe davalarının hala yargılamaları devam ediyor" dedi.

    Canan Sarıdan FETÖ iddialarına yanıt

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "DAVADAN ÇEKİLMEMİZİ İSTEDİLER"

    6 yaşındaki kız çocuğunun evlendirilmesi davası bir süredir Türkiye'nin gündeminde. Bir gazete ise mağdur çocuğun avukatı ve KADEM Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Canan Sarı'yı hedef aldı. Sarı, bazı grupların davadan çekilmesi için baskı kurduğunu söyledi. "Burada 6 yaşında evlilik yok. 'Bu 16 yaşında oldu' dendi. 'Olayları tam bilmiyorsunuz' dendi. Ben şahsen şöyle yanıt verdim; Siz biliyorsunuz, ben karar merci değilim. Bir ağır ceza mahkemesi söz konusu. Üç kişilik hakim, bir savcı var. Gelin duruşmaya beyanlarınızı aynen bana anlattığınız gibi mahkemede anlatın, tanıklık yapın. Varsa deliliniz getirin onları sunun. Bu davadan çekilmek anlamında sürekli bizi ikna etmeye çalıştılar" diye konuştu.

    Canan Sarıdan FETÖ iddialarına yanıt

    "DAVA ÜZERİNDEN ALGI OPERASYONU YAPILIYOR"

    Avukat Sarı, dava üzerinden algı operasyonu yapıldığına dikkat çekti. "Dosyaya vekaletnameyi sunup incelediğimde gördüm ki gerçekten bir kız çocuğu var 'İmdat' diye bağıran aslında. Bu davayı kendisine doğru yontup kamuoyu oluşturmak isteyen gruplar var" ifadelerini kullandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Canan Sarıdan FETÖ iddialarına yanıt

    "HEM HAKİM HEM SAVCI OLMAM"

    Sarı, söz konusu gazetenin "Hem avukat hem savcı hem hakim!" başlığına da tepki gösterdi. "Sizce bir avukatın bir yargılama sürecinde bu kadar göz önünde olan, her duruşmasında açıklama, haber yapılan, kamuoyunun gözü önünde gerçekleşen bir yargılamada böyle bir şeyin yapılması mümkün mü? Hem hakim hem savcı olmam" dedi.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow