hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Mülakat sistemi değişiyor: İlk uygulama 20 bin öğretmen atama sürecinde olacak

    KAYNAKCNN TÜRK

    Öğretmen adaylarının mülakatlarında sıkı tedbirler uygulanacak. Milli Eğitim Bakanlığı, mülakatlar için yazılı sınavlardaki uygulamaya benzer sıkı önlemler hayata geçirecek. O sıkı tedbirler ilk olarak 20 bin öğretmen ataması sürecinde karşımıza çıkacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ADAYLAR VE KOMİSYON BİRBİRLERİNİ BİLMEYECEK

    Mevcut yasal düzenleme ve mevzuatlara göre, mülakat notuyla öğretmen ataması gerçekleştiriliyor. Bu sistemde KPSS puanlarıyla bir sıralama elde eden öğretmen adayları arasında tüm atamalar mülakatla yapılıyordu. Şimdi bunun yerine yüzde 50 yüzde 50 sistemi geliyor. 20 bin öğretmen atamasına ilişkin mülakatlar, 1 Temmuz'dan itibaren gerçekleştirilecek. O mülakatlar için yeni önlemler devrede. Öncelikle KPSS sonucuna göre atama yapılacak. Branşlardaki öğretmenin 3 katı kadar aday, kendilerine tanımlanan mülakat merkezlerine davet edilecek. Mülakat öncesi ne öğretmen adayı ne komisyon birbirini bilecek.

    MÜLAKAT DOSYASINDA İSİM DEĞİL KOD OLACAK

    Bunun için e-Devlet üzerinden her adaya bir kod verilecek ve sınav giriş belgelerinde de adayın fotoğrafının yanında sadece bu kod olacak. Böylece komisyon üyeleri, adayın kimlik bilgilerine erişemeyecek ve puanlamalar da adaya tanımlanan kod üzerinden verilecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Öğretmen adayının hangi komisyonda sözlü sınava gireceğine dair de bir bilgisi olamayacak. Aday, hangi komisyonda sözlü sınava tabi tutulacağını ancak sınav merkezine geldiğinde öğrenebilecek. Sözlü sınav komisyonundaki listelerde adayların isimleri değil, e-Devlet'ten verilen kodlar yer alacak.

    MÜLAKAT YERİNDE KPSS'DEKİ GİBİ SIKI ÖNLEMLER OLACAK

    Sözlü sınav merkezlerinde de yazılı sınavlarda uygulanan bazı sıkı önlemler alınacak. Adaylar, görevliler ve komisyon üyeleri, cep telefonu dahil hiçbir elektronik cihazla sözlü sınav merkezlerine giremeyecek.

    Her öğretmen adayı için başvurduğu branşla ilgili elektronik ortamda soru bankası oluşturulacak. Aday, sözlü sınav salonuna girdiğinde karşısına elektronik ortamda sorular çıkacak. Aday ayrıca anlattığı konuları yazıp imzaladığı kağıdı, komisyona teslim edecek.

    MÜLAKAT SÜRECİNİN TAMAMI KAMERAYLA KAYDEDİLECEK

    Sözlü sınav süreçlerinin tamamı, kamera ile kayıt altına alınacak.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow