hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Mustafa Geyikçi'den 19 Mayıs mesajı

    Mustafa Geyikçiden 19 Mayıs mesajı
    expand

    Mustafa Geyikçi'den 19 Mayıs mesajı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    FİNİKE, (DHA)- FİNİKE Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nın 105'inci yılı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

    19 Mayıs 1919'da Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a çıkmasıyla birlikte Türkiye Cumhuriyeti'nin bağımsızlık ve özgürlük meşalesinin ateşlendiğini dile getiren Finike Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi, mesajında şunları kaydetti:

    "Bugün, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün, Samsun'a çıkarak, bağımsızlık ve özgürlük meşalesini yakmasının 105'inci yıl dönümüdür. Ülkenin kurtuluşunun ancak millet olarak birlikte başarılabileceğini gören Büyük Önder'in Samsun'a çıkışı, millet olarak bugünlere ulaşmamızı sağlayan bağımsızlık hareketinin sembolü olmuştur. Bu hareketi milat alarak asırlardır bağımsız yaşadığımız kutsal vatan toprakları üzerinde, Büyük Atatürk'ün ileri görüşlülüğü sonucu çağdaş ilkelere dayanan modern Türkiye Cumhuriyeti kurulmuştur.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Cumhuriyetin ilanıyla birlikte Türk ulusu yönünü belirlemiş, hayatın her alanında ilericiliği benimseyen atılımlar gerçekleştirmiştir. Cumhuriyet, ulusumuzun birlik, beraberlik ve özgürlük içerisinde yarınlara hazırlanmasının güvencesi olmuştur. Türk milleti olarak 100 yıllık Cumhuriyetimizin kazanımlarının değerini iyi bilmek ve Atatürk'ün ilke ve ideallerine sonuna kadar sahip çıkmak zorundayız. Ülkemizi, uygarlık yarışında hak ettiği konuma yükseltmek, en büyük ödevimizdir. Bu aynı zamanda tarihimizden devraldığımız bir kutsal bir sorumluluktur.

    Bugünün gençliğimize bayram olarak armağan edilmesi, Büyük Atatürk'ün gençliğe verdiği değerin en önemli göstergesidir. Cumhuriyetimizin kurucusu Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Bütün ümidim gençliktedir' sözleri, gençliğe ne kadar önem verdiğini ortaya koymaktadır. Büyük Atatürk'ün de işaret ettiği üzere ülkemizin geleceği gençlerimizdir. Türk gençliği her zaman ileriyi düşünmeli ve daha iyiyi hedeflemelidir. Gençlerimizin bu hedeflere ulaşması için Finike Belediyesi olarak Ulu Önder'in gösterdiği yoldan giderek, gençlerimizin iyi yetişmesini, daha iyi eğitim görmesini amaçlıyor, onların beklentilerini karşılamak için çaba gösteriyoruz. Gençlerimizin geleceğe ve ülkemize inancını, kendilerine olan güveni sürdürmelerini istiyoruz. Katılımcı, sorgulayan, tartışan bir gençliğin oluşması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bu anlamda Finike Gençlik Meclisi'mizin kurulması için yönetmelik ve mevzuat çalışmalarımıza başladık. Yakın bir zamanda Gençlik Meclisi'mizin başvurularını almaya başlayacak, gençlerimizin ilçemizin geleceğini şekillendirmede söz sahibi olmasını sağlayacağız. Gençlerimizin ürettiği projeleri ve taleplerini alacak, bu taleplerin gerçekleşmesi için destek olacağız. Bizler gençlerimize inanmakta ve güvenmekte, onların enerjisi ve coşkusu nedeniyle yarınlara umutla bakmaktayız. Türkiye Cumhuriyeti, gençliği ile övünmekte ve gurur duymaktadır.

    Bu duygu ve düşüncelerle 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyor, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Kurtuluş Savaşı'nın kahramanlarını rahmet ve minnetle anıyorum." (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow