hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İslahiye’de 20 köy evi hak sahiplerine teslim edildi

    İslahiye’de 20 köy evi hak sahiplerine teslim edildi
    expand

    İslahiye’de 20 köy evi hak sahiplerine teslim edildi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kadir ÇELİK/İSLAHİYE (Gaziantep), (DHA)- GAZİANTEP’in İslahiye İlçesinde, yapımı tamamlanan 20 köy tipi afet evi çekilen kura sonrasında hak sahiplerine teslim edildi.

    Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen depremlerden etkilenen bölgelerden Gaziantep’in İslahiye ilçeinde yapımı tamamlanan 4 bin 537 konuttan 1500’ü hak sahiplerine teslim edildi. Afetten etkilenen 16 kırsal mahallede zemin etütlerinin ardından planlanan 1000 köy evinin evinin yapımı hızla devam ederken Yeşilova Mahallesi’nde yapımı tamamlanan 20 köy evinin anahtarları hak sahiplerine teslim edildi.

    Yeşilova Mahallesi’nde kura çekiminin ardından 20 köy evinin anahtarlarını hak sahiplerine teslim eden İslahiye Kaymakamı Mehmet Soylu, ”Dünyanın en büyük kara depremini melasef ülkemizde yaşadık, Bu afette en çok etkilenen noktalardan biride, İslâhiye ilçemiz oldu.6 Şubat depreminin hemen akabinde, devletimiz afetin sürecine göre neye ihtiyaç varsa ilk başta arama kurtarma, sonra beslenme, daha sonra geçici barınmasını sağladı. Şimdide kalıcı barınma alanlarımızın teslimi sürecindeyiz. İslâhiye merkezde 4 bin 537 tane afet konutumuzu bitirdik. Bunların yaklaşık 1500 tanesinin anahtarlarını vatandaşlarımıza teslim ettik. Bu alanlara gittiğimiz zaman birçok çocuğumuzun parklarda oynadığını, balkonlarında vatandaşlarımızı oturumken görebilmekteyiz. Bugün itibariyle de kırsaldaki köy konutlarımızın teslimine başladık. Yaklaşık 1000 tane kırsalda köy konutumuz olacak. En büyük motivasyonumuz, enerjimizi arttıran vatandaşımızın dualarıdır.20 hak sahibimize anahtarlarını teslim ettik. Onların dularıylada mutlu olduk. Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde, içişleri bakanımızın, valimizin emir ve talimatlarıyla depremin yaralarını kökten çözeceğiz. Tüm kurumlarımızla ve vatandaşlarımızla omuz omuza vererek bugünleri unutacağız kurban bayramında birçok vatandaşımız inşallah evlerinde olacak" diye konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ev sahiplerine halı ve çeşitli hediyeler veren İslahiye Belediye Başkanı Kemal Vural ise, ”Depremin hemen ardından bir an önce yaralarımızı sarmaya başladık. Bugün Yeşilova Mahallemizde 20 köy evimizin anahtarlarını vatandaşlarımıza teslim ediyoruz, hem vatandaşlarımız hemde biz mutluyuz “dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bu bayram bizim için çiftte bayram olacak diyen Hatice Kaya, ”depremde evlerimizi kaybettik, Allah devletimizde razı olsun, söz verdiler yaptılar, sözlerini yerine getirdiler" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow