hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    61 yaşındaki emekli öğretmen, 87 yaşındaki engelli annesine bakıyor

    61 yaşındaki emekli öğretmen, 87 yaşındaki engelli annesine bakıyor
    expand

    61 yaşındaki emekli öğretmen, 87 yaşındaki engelli annesine bakıyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Metin DEĞİRMENCİ/YEŞİLHİSAR, (Kayseri), (DHA)- KAYSERİ'nin Yeşilhisar ilçesinde yaşayan emekli sınıf öğretmeni Ahmet Cemalettin Çetin (61), yaklaşık 10 yıldır, yaşlılıktan dolayı işitme ve konuşma güçlüğü çeken annesi Hatice Çetin'e (87) bakıyor. Emekliliği geldiği gün anne ve babasına bakabilmek için dilekçesini verdiğini belirten Ahmet Cemalettin Çetin, "4 kardeşiz. Annem yaklaşık 10 yıldır ihtiyaçlarını karşılayamayacak durumda. Gözleri iyi görmüyor. Yıllardır kulak kaybı var. Hiç duymuyor. Cihazla yüzde 40 duyuyor. Ben 2014 yılında anne ve babama bakabilmek için emekliliğim dolduğu gün dilekçemi verdim" dedi.

    Yeşilhisar ilçesi Karacabey Mahallesi'nde müstakil evde yaşayan 4 çocuk annesi Hatice Çetin, yaklaşık 10 yıl önce yaşlılığa bağlı işitme ve konuşma güçlüğü çekmeye başladı. Sarı nokta hastalığı nedeniyle de gözleri iyi göremeyen Hatice Çetin'in bakımını, sınıf öğretmenliğinden emekli olan oğlu Ahmet Cemalettin Çetin üstlendi. Yaklaşık 10 yıldır annesine bakan Ahmet Cemalettin Çetin, "4 kardeşiz. Annem yaklaşık 10 yıldır ihtiyaçlarını karşılayamayacak durumda. Gözleri iyi görmüyor. Sarı nokta hastalığına sahip. Tedavi ettirmemize rağmen iyi bir sonuç alamadık. Yıllardır kulak kaybı var. Hiç duymuyor. Cihazla yüzde 40 duyuyor. Daha önceden babam rahatsızdı. 2017 yılında babam rahmetli olduktan sonra annem yalnız kaldı. Ben 2014 yılında anne ve babama bakabilmek için emekliliğim dolduğu gün dilekçemi verdim. Bizler en iyi şekilde anne ve babamıza hizmet etmeye çalışıyoruz. Anne ve babaya bakmak, her insanın yapması gereken bir şey" diye konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    'ANNEMİZE EN İYİ ŞEKİLDE BAKMAYI GÖREV KABUL ETTİK'

    İnsanların anne ve babalarına bakmaları konusunda tavsiyelerde bulunan Ahmet Cemalettin Çetin, "Günümüzde çoğu insan anne ve babasını huzur evlerine vermelerine rağmen biz onu hiç düşünmedik. Allah bize ömür verdikçe annemize en iyi şekilde bakmayı kendimize görev kabul ettik. Her insan doğar, büyür, yaşlanır ve ruhunu teslim eder. Anne ve babalar yıllarca uykusuz geceler geçirdiler. Annelerin hakkı hiç ödenmez. İnsanlar gün gelecek ve yaşlanacak. Bundan kaçış yok. İnsanlar, mutlu ve huzurlu bir yaşam sürmeyi istiyorlarsa, anne ve babalarına mutlaka iyi davransınlar. Ama iş işten geçmeden anne ve babaya en iyi hizmetin yapılmasını tavsiye ederim." dedi.

    'EVLATLARIMDAN ALLAH RAZI OLSUN'

    Hatice Çetin ise "Beni kimseye muhtaç etmediler. Kulağım az duyuyor. Konuşma yetim zayıf. Zor yürüyorum. Ama evlatlarımdan Allah razı olsun. Onlara acı göstermesin, bana çok iyi bakıyorlar, duamı alıyorlar" ifadelerini kullandı. (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow