hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Manisa'da 43 engelli birey bir günlüğüne asker oldu

    Manisada 43 engelli birey bir günlüğüne asker oldu
    expand

    Manisa'da 43 engelli birey bir günlüğüne asker oldu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ersan ERDOĞAN/MANİSA, (DHA)-MANİSA'da engelli bireylerin bir günlük temsili askerlik töreni gerçekleştirildi. Ailelerinin de izlediği törende 43 engelli birey yemin etti.

    Manisa'da zihinsel ya da fiziksel engelleri nedeniyle, yaşıtları gibi askere gidemeyen bireylerin, vatani görevlerini yerine getirebilmeleri için Engelliler Haftası kapsamında temsili askerlik yemin töreni gerçekleştirildi. Manisa İl Jandarma Komutanlığı bünyesinde düzenlenen törende 43 engelli birey, asker olmanın heyecanını yaşadı. Engelliler, yemin töreninin ardından bir günlük temsili asker oldu. Ellerini Türk bayrağı ve tüfek üzerine basarak ettikleri yeminin ardından vatani görevlerini tamamlayan engelli jandarma erlere Manisa Valisi Enver Ünlü tarafından terhis belgeleri verildi.

    Terhis belgelerini alan engelli jandarma erler, yaptıkları tören geçişiyle ailelerini gururlandırdı. Tören geçişinin ardından temsili askerlik uygulaması sona erdi. Bir ağabeyi polis olan diğer ağabeyi de ayağındaki sakatlık nedeniyle askerlik yapmayan zihinsel engelli İlyascan Pamuk'un (24) annesi Naciye Pamuk ile babası Osman Pamuk ise törende duygusal anlar yaşadı. Osman Pamuk, "Çocuğum asker olduğu için çok mutluyum. Büyük oğlum polis oldu. Diğer oğlum da ayağından sakatlandığı için askere gidemedi. Çocuklarımdan biri ilk defa askerlik yaptı çok mutluyum" dedi.(DHA)

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow