hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Osmaniye’de 18 engelli genç, askerlik heyecanını yaşadı

    Osmaniye’de 18 engelli genç, askerlik heyecanını yaşadı
    expand

    Osmaniye’de 18 engelli genç, askerlik heyecanını yaşadı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA) – OSMANİYE’de İl Jandarma Komutanlığı tarafından gerçekleştirilen “temsili askerlik” uygulaması kapsamında 18 engelli genç askerlik heyecanını yaşadı.

    İl Jandarma Komutanlığında düzenlenen törene, Vali Erdinç Yılmaz, 12’nci Komando Tugay ve Garnizon Komutan Vekili Albay Hakan Kocabaş, Belediye Başkanı İbrahim Çenet, askeri ve mülki erkan ve engelli gençler ile aileleri katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan törenin devamında gençler ellerini Türk Bayrağı üzerine koyarak yemin ettiler. Törende, temsili askerlik uygulamasına katılan vatandaşları temsilen konuşan Jandarma Er Halil İbrahim Cura, “Bu mutluluğu bir günlüğüne de olsa yaşamamıza olanak sağlanması bizleri çok mutlu etmiştir. Bu şerefli üniformayı bir gün dahi giymek, içilen bu kutsal anda bütün kalbimizle ortak olmak bizler için kazanılan en büyük şeref ve bundan sonraki hayatımızda anlatabileceğimiz en güzel anı olmuştur” dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Halit Gülten, askerliğin her Türk gencinin yapması gereken kutsal bir görev olduğunu söyledi. Albay Gülten, “Sizler bu üniforma ve biraz önce ettiğiniz kutsal askerlik yemini ile tam bir asker oldunuz. Bugün sizlere, kısa da olsa kutsal askerlik görevini yapmanın gurur ve onurunu yaşatmaktan ve şanlı Türk ordusunun şerefli birer neferi olarak sizleri aramızda görmekten dolayı mutluluk duyuyoruz. Değerli aileler, Bugün kutsal askerlik hizmetini yerine getiren evlatlarınızın gözlerindeki parıltıyı büyük bir memnuniyetle gözlemliyor ve bunun haklı gururunu yaşıyorsunuz. Bu gençlerimizin kendilerine vatan savunmasında bir görev düştüğünde, diğer askerlerimizden geri kalmayarak, verilecek her görevi en iyi şekilde yerine getireceklerine olan güvenimiz tamdır” diye konuştu.

    Törende konuşan Vali Erdinç Yılmaz ise “Bu kutsal görevi yapan, yemin töreninde bulunduğumuz askerlerimizi, askerlik görevlerini yapmış olmalarından dolayı yürekten tebrik ediyorum. Türk Milleti ordu millettir, Türk Milleti askerini sever, askerliği sever. Çünkü asker vatanı korur. Şanlı bayrağı göklerde dalgalandırır, o bayrağı asla düşürmez. Bu kutsal görevi yapan kahraman askerlerimize her zaman minnet ve saygı duyarız, sevgiyle, hayranlıkla bakarız. Bizim ordumuz dünyanın en güzel ordusu, en cesaretli, en kahraman, en vatanperver ordusudur. Ne kadar gurur duysak azdır. Bugün kıymetli 18 gencimiz, bu kahraman orduya mensup oldu, Allah hayırlı eylesin. Ailelerini tebrik ediyorum, kutluyorum. ”dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Konuşmaların ardından bir günlük temsili askerlik görevini yapan engelli gençlere Vali Yılmaz ve protokol üyeleri tarafından terhis belgeleri verildi. (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow