hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ABD’nin planı… Gazze’deki iskele ne için kullanılacak?

    Gazze’de ABD’nin iskele projesi tamamlandı. Yardım girişi çok yakında başlayacak. ABD, yakında gemilerle getirilen yardım kamyonlarının Gazze’ye yüzer iskeleden gireceğini kaydetti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Gazze’de ABD’nin ‘Yüzen İskele’ projesi tamamlandı. ABD, yaptığı yüzer iskelenin ardından yakında yardım kamyonlarının tamamen izole edilen Gazze Şeridi’ne gireceğini söyledi ve “Geçici iskele şu anda yerinde, önümüzdeki günlerde bu güzergahtan yardım gelmesini bekliyoruz. İnsani deniz koridorunun bir parçası olan geçici iskele, diğer rotalara ek olarak insani yardım kuruluşlarına yardımcı olacak” ifadelerine yer verildi.

    ABD, 320 milyon dolara mal olan iskelenin sadece insani yardıma ek yol oluşturmak için gerekli olduğunu söyledi. ABD askerinin İsrail’e yardım için Gazze’ye gireceği iddialarına karşı Merkezi Kuvvetler Komutanlığı'nın yanıtına göre karaya hiçbir ABD askeri çıkmadı.

    “Bu sabah erken saatlerde ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı, İsrail ordusu mühendislerinin yardımıyla, herhangi bir ABD askeri olmadan demirledi. Bu grup, önceki haftalarda İsrail’deki bir plajda ABD ordusu mühendisleri tarafından bu görev için özel olarak eğitildi” sözleri kullanıldı.

    Yardımlar şimdi Güney Kıbrıs Rum Cumhuriyeti'nde bekliyor. Buradan gemilere alınacak yardımlar, Gazze’deki yüzer iskeleye taşınacak. ABD günde 500 ton insani yardım ulaştırmayı ve 150 kamyonu içeri almayı hedeflediğini ifade ediyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    “Tekrar vurgulamak gerekirse, bu Gazze’ye insani yardım götürme görevidir ve bu misyona adanmış olanlara yönelik bir saldırı, Filistin halkı için ihtiyaç duyulan hayat kurtarıcı yardımı tehlikeye atacaktır” ifadeleri kullanıldı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow