hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    SON DAKİKA HABERİ: İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter kaza yaptı

    İran devlet televizyonu son dakika haberinde Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi’yi taşıyan helikopterin kaza geçirdiğini ve yardım ekiplerinin kazanın yaşandığı bölgeye ulaşmaya çalıştığını duyurdu. Reisi'nin helikopterinin yoğun sis nedeniyle sert iniş yaptığı aktarıldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İran basını Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi’nin içinde bulunduğu helikopterin düştüğünü iddia etti. Kimi kaynaklarda ise helikopterin sert iniş yaptığı öne sürüldü.

    22.30 İran devlet televizyonu, Cumhurbaşkanı Reisi ve heyetini taşırken kazaya uğrayan helikopterin yerinin tespit edildiğini bildirdi.

    22.17 MSB: Akıncı İHA ve bir gece görüş kabiliyetli Cougar tipi helikopter görevlendirildi

    Milli Savunma Bakanlığı (MSB), "İran makamlarınca Dışişleri Bakanlığımız aracılığıyla yapılan talebe istinaden İran Cumhurbaşkanı ve heyetinin kaza kırıma uğrayan helikopterinin arama kurtarma faaliyetlerine katılmak üzere bir Akıncı İHA ve bir gece görüş kabiliyetli Cougar tipi helikopter görevlendirilmiştir." açıklamasını yaptı.

    21.39 Helikopter bulundu mu?

    İran basınının servis ettiği bilgi üzerine Reisi'nin helikopterinin bulunduğu bildirildi. İran'dan yapılan resmi açıklamada ise söz konusu bilginin gerçeği yansıtmadığı duyuruldu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    21.04 Mensuri: Helikopterdeki iki kişi ile irtibat kurduk

    İran Cumhurbaşkanı Yardımcısı Muhsin Mensuri, Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi’nin helikopteri ile temas kurduklarını belirterek, “Bir kaç kez helikopterdeki 2 kişi ile irtibat kurduk ve konuştuk. İki kilometrelik bir alan içerisinde arama yapıyoruz. Umarım güzel haberler ulaşır” dedi.

    20.23 Hamaney: Ülkenin işlerinde aksama olmayacak

    İran Dini Lideri Ayetullah Ali Hamaney, İran’ın başkenti Tahran’da Devrim Muhafızları Ordusu mensuplarının aileleriyle yaptığı görüşmede, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi’nin geçirdiği helikopter kazasına ilişkin ilk kez konuştu. Hamaney, “Yüce Allah’a Sayın Cumhurbaşkanı ve yanındakilerin milletimize bağışlaması için dua ediyorum. İran halkı endişelenmesin, ülkenin işlerinde herhangi bir aksama olmayacak” ifadelerini kullandı.

    19.46 Arama kurtarma çalışmaları ne aşamada?

    Başkanın helikopter kazası mahallinden son muhabir raporu:

    Hava kararmaya başladı ve yağmur başladı ancak arama çalışmaları devam ediyor.

    Kurtarma ekipleri cumhurbaşkanının helikopterinin düştüğü sanılan yere ulaştı ancak yağmur, araçların ve insanların geçişini zorlaştırdı.

    Edinilen bilgiler, arama alanının yüksekte olduğu ve araçla gelmenin mümkün olmadığı, kurtarıcıların yaya hareket etmek zorunda kaldığı, bu nedenle kurtarma operasyonunun zorluklarla karşı karşıya kaldığı belirtildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    19.32 Devlet Televizyonu: Kazanın nedeni olumsuz hava şartları.

    ALİYEV: İRAN’A HER TÜRLÜ DESTEĞE HAZIRIZ

    19.00 Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi’nin helikopterinin acil iniş yapması konusunda endişelendiklerini ve İran’a destek için hazır olduklarını açıkladı. Aliyev, yaptığı açıklamada, “Bugün İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ile gerçekleştirdiğimiz görüşmenin ardından, üst düzey heyeti taşıyan helikopterin İran'a acil iniş yaptığı haberi bizleri ciddi şekilde endişelendirdi. Yüce Allah'a dualarımız Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve beraberindeki heyetle birlikte. Azerbaycan Cumhuriyeti komşu, dost ve kardeş bir ülke olarak her türlü desteği vermeye hazırdır” dedi.

    18.51 Reisi ve ekibini Kızılay tarafından işletilen ABD yapımı bell 412 helikopteri taşıyordu.

    SON DAKİKA HABERİ: İran Cumhurbaşkanı Reisiyi taşıyan helikopter kaza yaptı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    18.32 İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin Instagram hesabından paylaşım yapıldı. Yapılan paylaşımda, "Benim için dua edin" ifadelerine yer verildi.

    SON DAKİKA HABERİ: İran Cumhurbaşkanı Reisiyi taşıyan helikopter kaza yaptı

    18.30 İran Acil Durumlar Departmanı Sözcüsü, yoğun sis nedeniyle havadan kurtarma operasyonunun mümkün olmadığını belirtti. İran medyası, konvoyda 3 helikopterin bulunduğunu, 2 helikopter güvenli bir şekilde hedeflerine ulaştığını duyurdu.

    18.12 İran Kızılayı, Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşırken “kaza" geçiren helikopterle ilgili arama kurtarma çalışmalarının olumsuz hava şartları nedeniyle havadan yapılamadığını bildirdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    18.00 Hamaney, İran Ulusal Güvenlik Konseyi'ni acil toplantıya çağırdı.

    İran devlet televizyonu olay yerine sağlık ekiplerinin sevk edildiğini kaydetti.

    Tasnim Haber ajansında yer alan habere göre helikopterde İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan da bulunuyordu.

    CNN TÜRK Özel Haberler Şefi Fulya Öztürk, İran basınından ve kaynaklarından edindiği bilgileri şu sözlerle aktardı: 

    "İran medyası ile temastayım, İran’daki kaynaklarımla konuşuyorum. Son dakika bilgisi şu. Helikopterin yeri tespit edildi, yoğun bir sis var. Ekipler bölgeye ulaşmaya çalışıyor."

    "Bölgede yoğun bir sis var. İki detay geçiyor. Helikopterin sert iniş yaptığı, yoğun sisten dolayı helikopterin olduğu yere henüz ulaşılamadığı ama yerinin tespit edildiği söyleniyor."

    SON DAKİKA HABERİ: İran Cumhurbaşkanı Reisiyi taşıyan helikopter kaza yaptı

    Öztürk'ün edindiği bilgilere göre helikopterin içinde İran Dışişleri Bakanı ve Hamaney’in Tebriz Temsilcisi de bulunuyordu.

    İran İçişleri Bakanı Vahidi ise Reisi'yi taşıyan helikopterin kötü hava koşulları nedeniyle sert iniş yapmak zorunda kaldığını doğruladı ve ekledi: "Kurtarma ekipleri henüz bölgeye ulaşmadı."

    Uluslararası ajanslarda yer alan haberlere göre kaza, Doğu Azerbaycan'ın Culfa kentinde meydana geldi.

    Reisi, Azerbaycan-İran sınırında Kız Kalesi ve Hudaferin barajlarının açılışını yaptıktan sonra geri dönüş yapıyordu.

    ARAMA ÇALIŞMALARINDAN İLK GÖRÜNTÜLER

    Yoğun sisin hakim olduğu bölgeye erişim çalışmalarının sürdüğü aktarılırken, arama çalışmalarına ilişkin bölgeden  ekiplerin ilk görüntüsü paylaşıldı.

     

    HELİKOPTER DÜŞTÜ MÜ, SERT İNİŞ Mİ YAPTI?

    Reisi’nin helikopteri düştü mü, sert iniş mi yaptı? CNN TÜRK canlı yayınına katılan İranlı Gazeteci Aydın Hatibi bu soruya şu yanıtı verdi:

    "Kaynaklarımızdan aldığımız bilgiye göre (helikopter) kesinlikle düşmüş. Yardım ekipleri olay yerine gidiyor ama henüz bulunamamışlar. Ölü veya diri oldukları hakkında herhangi bir bilgimiz yok."

    Söz konusu soru işaretine yönelik henüz resmi bir açıklama gelmedi. 

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow