hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Emekliler için yeni adımlar ne? "SGK artık sadece maaş ödemeyecek"

    KAYNAKCNN TÜRK

    Emeklilere yönelik yeni düzenlemeler açıklandı. Emekliler için faturalara indirimden, ücretsiz tatil ve seyahate kadar birçok yeni çalışma yapılacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    BAKAN IŞIKHAN AÇIKLADI

    Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emekliler için yeni destek mesajı verdi. Bakan Işıkhan, "Artık SGK'yı sosyal açıdan da emeklilerimize hizmet verecek, gerçek anlamda emeklilerimizi SGK'ya paydaş yapacak, sosyal yönü olan bir kurum haline dönüştürüyoruz" dedi. Emekliler için yeni adımlar atıldı, yeni destekler açıklandı. CNN TÜRK'e konuşan SGK Uzmanı Emin Yılmaz, "Emeklilerimizin özellikle 10 bin TL ve altı maaş aldığından kaynaklı ve de tüm emeklileri kapsayacak şekilde buradaki ekonomilerini artırmak amaçlı bazı projeler yürütülüyor" dedi.

    Emekliler için yeni adımlar ne SGK artık sadece maaş ödemeyecek

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    EMEKLİLER İÇİN YENİ ADIMLAR NE?

    Peki, emeklilere yönelik yeni çalışmalar neler? Emin Yılmaz, "Tüm illerde bulunan misafirhaneler, öğretmenevleri, sosyal tesisler yüzde 15 indirimli olarak emeklilerimizin hizmetine açılacak. Pttcell vasıtasıyla özel indirimler, PTT Kargo'da özel indirimler, devlet demiryolları vasıtasıyla ana hat yani bütün tren seferlerinde yüzde 10'a varan indirim olacak. Fatura ödemede yerli kartımız Troy kart üzerinden ekstra indirimler olacak" diye konuştu.

    NE ZAMAN HAYATA GEÇECEK?

    Bu süreç ne zaman hayata geçecek? Emin Yılmaz, "Büyük ihtimalle bu yıl sonuna kadar kademeli olarak duyuruluyor. Kademeli olarak da bunların hepsinde 16 milyon emeklimizin faydalanacağını söyleyebiliriz" ifadelerini kullandı.

    "SGK'DA ÇEŞİTLİ BİRİMLER OLUŞTURULACAK"

    Peki, emeklilere yönelik farklı çalışmalar da yapılacak mı? Emin Yılmaz, "Özellikle telefonla emeklilerin ihtiyaçlarıyla alakalı SGK'da çeşitli birimler oluşturulacak. Şu anda ALO 170 sayesinde bir hizmet veriliyor, bu geliştirilebilir. SGK'da emekli hizmet masaları oluşturulacak" vurgusu yaptı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow