hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Günübirlik ziyaret edenlerden para alınmaya başlandı! Venedik giriş ücretinden ne kadar gelir sağladı?

    Günübirlik ziyaret edenlerden para alınmaya başlandı Venedik giriş ücretinden ne kadar gelir sağladı
    expand

    Dünyanın önde gelen turizm destinasyonlarından Venedik'te hayata geçirilen uygulama ile şehre günübirlik gelenlerden 5 euro alınmaya başlandı. Uygulamada 11 gün geride kaldı. Peki, 11 günde kaç para gelir sağlandı? Şaşırtan rakamlar....

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Venedik şehri, 25 Nisan'dan itibaren başlayan yeni bir uygulama ile günübirlik ziyaretçilerden kişi başına beş euro giriş ücreti almaya başladı. Bu uygulama, on bir günlük ilk deneme süresi boyunca kente yaklaşık 1 milyon euro gelir sağladı. Bu dönemde, 195 bin giriş bileti satıldığı ve bu gelirin belediye yönetiminin beklentilerini aştığı belirtildi.

    GÜNÜBİRLİK ZİYARETÇİLERE 300 EURO CEZA UYGULANABİLİR

    25 Nisan ile 5 Mayıs arasında uygulanan bu test süreci, hafta sonuna kadar ara verilmiş olup, Temmuz ortasına kadar hafta sonları sabah 8:30 ile 16:00 arasında beş euro ödeme zorunluluğu devam edecektir. Ödemeler, internet üzerinden indirilen bir kare kod aracılığı ile yapılabilir. Ücret ödenmemesi durumunda ise günübirlik ziyaretçilere 300 euro ceza uygulanabiliyor.

    14 YAŞIN ALTINDAKİ ÇOCUKLARDAN ÜCRET ALINMIYOR

    Kent sakinleri, geceleyen ziyaretçiler, öğrenciler ve 14 yaşın altındaki çocuklar bu ücretten muaf tutuluyor. Ancak, ücret ödemese de her ziyaretçinin kare kod taşıması gerekiyor. Yılda 15 milyon ziyaretçiyi ağırlayan Venedik, bu yeni uygulama ile turist sayısını kontrol altına almayı ve kent altyapısının bakımı için ek kaynak yaratmayı hedefliyor. Uygulamanın kalıcı hale gelip gelmeyeceği ise yıl içinde değerlendirilecek.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow