hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Fahiş fiyatlar siyasete mi müdahale? "Biz bu filmi 1970'te gördük!"

    KAYNAKCNN TÜRK

    Bir taraftan piyasadaki fahiş fiyatlar, diğer yandan stokçuluk iddiaları... CNN TÜRK Özel Haberler Şefi Fulya Öztürk ve CNN TÜRK İstanbul Haber Müdürü Nihat Uludağ, artan ürün fiyatlarını konuklarıyla değerlendirdiler.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Beyaz et, kırmızı et veya diğer temel gıda ürünleri... Gün geçmiyor ki yeni bir zam haberi gelmesin. CNN TÜRK Özel Haberler Şefi Fulya Öztürk, konuklarıyla piyasadaki fahiş fiyatları masaya yatırdı. Konuklardan eski Devlet Bakanı Mahsum Türker, yaşanan fahiş fiyatları 1979'da yaşananlara benzetti ve darbelere dikkat çekti. Türker, şöyle konuştu:

    "PİYASADA YAĞ VE ŞEKER YOKTU HÜKÜMET DÜŞTÜ"

    "Biz bu filmi yaşadık. 1970'li yıllarda aniden enflasyon arttı. Yağ yok piyasada, şeker yok. Hükümet değişti, aniden yağ bollaştı. Bu işlerin başında olan genel müdürdü, Ziraat Bankası bağlantılı. Dedi ki 'Dayanma gücümüz yoktu, stoklayacak yerimiz yoktu. Eğer 1-2 gün daha hükümet dayansaydı piyasayı bolluğa boğacaktık.

    Fahiş fiyatlar siyasete mi müdahale Biz bu filmi 1970te gördük

    "FAHİŞ FİYAT UYGULAMASI 2019'DA BAŞLADI"

    2019 yılından sonra önce döviz kuruyla oynadılar. Ondan sonra faiz edebiyatı devreye girdi. O işin ardından aniden Türkiye'den swap hikayesi doyasıyla 9 lira olan döviz 18 liraya çıktı. Ertesi gün 'düşeriz' dediler, düşmedi ve Türkiye bu gün o sıkıntıyı çekiyor."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Fahiş fiyatlar siyasete mi müdahale Biz bu filmi 1970te gördük

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow