hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kübra Ünlü yazdı! Fenomen Dizi ‘Yargı’da; Ilgaz’a Ulaşılamıyor?

    Kübra Ünlü yazdı Fenomen Dizi ‘Yargı’da; Ilgaz’a Ulaşılamıyor
    expand

    Kanal D’nin finale hazırlanan fenomen dizisi Yargı, 93. Bölümüyle ekrana geldi. 3.sezonun sonunda ekrana veda edecek sayısız ödülü vitrinine taşıyan reyting rekortmeni dizi yeni bölümüyle seyircisine doyumsuz bir seyir yaşattı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Başrollerinde Kaan Urgancıoğlu ve Pınar Deniz'in paylaştığı, kadrosunda Uğur Polat, Cezmi Baskın, Zeyno Eracar, Uğur Aslan, Arda Anarat, Pınar Çağlar Gençtürk, Nilgün Türksever, Onur Özaydın, Beren Nur Karadiş, Zeynep Atılgan ve Merve Ateş gibi isimlerin yer aldığı Yargı, 93'üncü bölümüyle ekranlara geldi.

    Yeni bölümde yaşanan gelişmelerin başında son birkaç bölümdür devam edegelen Ilgaz sorunu öne çıktı.

    Ilgaz'ın kayıp olması, başta Ceylin olmak üzere herkesi büyük kedere sürüklemeye devam etti. Yeliz’in peşine kararlı düşüşü, Ilgaz’ı da içinden çıkılamaz bir tuzağa düşürdü.

    Diğer taraftan da duruşma günü gelen Çınar için, içeriden çıkmasının anahtarı olan Dilan’ın bir an önce bulunması ve ifade için ikna edilmesi için yaşananlar ise heyecanlı dakikaların yaşanmasına sebep oldu.

    Ceylin kızı ile Ilgaz’ın döneceği günü beklerken, büyük bir titizlikle yaşadığı her anın içinden yeniden geçerek Ilgaz’ın başına örülen çorabı çözmeye başladı.

    Yekta cephesinde ise olaylar istediği gibi gelişmedi. Osman ve Yekta’nın planları diledikleri gibi yürümedi ve istenmeyen gelişmeler yaşandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ilgaz, ölümünün nasıl olmasını istediğini soran ve cevap isteyen katil ile burun buruna gelişi ise 93. Bölümün öne çıkan sahnelerinden biri oldu. Katili ile arasında geçen diyalog ise izleyenlerin kanını donduran bir tür Yargı klasiği diyaloglarındandı. Zira Ilgaz’a sorulan ‘nasıl ölmek istersin’ ile başlayan sahne ve diyaloglar dizinin rutinlerinden biri olarak karşımıza geldi.

    Gündeme, adli vakalara, ince ayar göndermelerin sıkça yer aldığı dizide bu bölümde Yekta’nın itirafta bulunduğu Kısmetov’un adamları tarafından darp edildi. Yekta, bir arabaya bindirildi daha sonra bir köşeye bırakıldı. İclal, Yekta ve Rafet’in Kısmetov’u cezaevine göndermek için birlikte hareket ettiği ortaya çıktı.

    Uzunca bir zaman sonra artık hiçbir şekilde ulaşılamayan Ilgaz için ise adliyede büyük bir endişe başladı. Eren’in peşine düştüğü ve çözmeye çalıştığı tezgâh için harekete geçildi. Ilgaz’a ulaşamayan Eren, İcal’in odasına gidip son durumu anlattı. Olaya dahil olan Efe, Başsavcıdan onay alıp telefon takibin başlatılmasını istedi.

    Osman’ın duvara çarptığı anlar ise Zümrüt’ün planın bir parçasını olduğunu öğrendiği telefon konuşmasına şahitliği ile başladı. Osman’ı girdiği ve düşeceği türlü tehlikeler içerisinden ise Merdan Dede kurtardı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bir Yargı klasiği olan kan donduran diyalogların geçtiği sahneler ise Ilgaz’ın içine düştüğü durumun ortasında yaşandı. Nevzat Ilgaz diyaloğunda Nevzat’ın sorunlu geçmişi ve yaşamına yansıyan psikopat eğilimlerini duyduğumuz dakikalar bölümün öne çıkan heyecanlı dakikaları oldu. Nasıl ölmek istediğini soran Nevzat’ın Ilgaz’a kendini anlattığı dakikalar, aynı anlarda sosyal meydanında gündemine taşındı.

    Dizinin artık neredeyse biline reflekslerinden bir ise Ceylin’in tutumu. Olaylar karşısında Ceylin Yeliz ile gayri resmi denilecek o anlaşmayı elbette Ilgaz için yaptı.

    Bölüm sonunda yapılan operasyonda Nevzat’ın izi sürülüp bulunduğu yere baskın düzenlense de beklenilen olmadı. Oktay’ın cesedine ulaşan ekipler Ilgaz’ı bulamadı. Ilgaz’a ulaşacağından neredeyse emin olan Ceylin ise kocasının sadece kravatına ulaşınca daha fazla dayanamadı, başına gelmiş olması mümkün o korkunç durumdan ötürü sıkıntılı anlar yaşadı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow