hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Tam Elektrikli Coupé Rolls-Royce Spectre Türkiye’de

    Tam Elektrikli Coupé Rolls-Royce Spectre Türkiye’de
    expand
    KAYNAKMehmet Ali Kantarcı

    Rolls-Royce Motor Cars Istanbul showroom’u yenilenmesinin ardından tekrar kapılarını açtı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sektör yetkililerinden Hilal Aysal; Bugün, Spectre'ı resmi olarak kendi ülkemizdekarşılamaktan mutluluk duyuyoruz. Türkiye'de varlığını sürdüreceği beklentisi, ilk duyurulduğu andan itibaren giderek artıyordu.’’ dedi.

    Rolls-Royce Motor Cars, İngiltere, Avrupa ve Orta Asya Direktörü Boris Weletzky şunları belirtti: “120 yılı aşkın süredir, Rolls-Royce Motor Cars lüksün sınırlarını zorlayarak yeni gerçeklikler yaratıyor. Yeni showroom, bizleri Rolls-Royce'un kalbinin ve markanın temsil ettiği her şeyin tam ortasına götürüyor, ilham veriyor.’’dedi. Otomobil kapsamlı bir tasarım sürecinden ve 2,5 milyon kilometreyi aşan geliştirme test programından geçirildi. Terazide neredeyse üç ton (2890 kg boş ağırlık) bulunan Spectre, 5475 mm uzunluğunda, 2017 mm genişliğinde olup oldukça büyüktür. 3210 mm dingil mesafesine sahiptir. Cullinan SUV, Ghost, Phantom gibi diğer mevcut Rolls-Royce’lar ile aynı temel alüminyum uzay kafesi 'Lüks Mimari' şasisini paylaşır.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    En son teknolojilerle donatılmış bir iç mekan

    Rolls-Royce'un tartışmasız en tanınabilir özelliklerinden biri kabin içindeki Starlight Tavan Döşemesi; minik ışık yayanyıldızlarla süslü tavanı kapılara kadar genişletildi. İlk kez bir Rolls-Royce üretiminde 4.796 adet hafifçe aydınlatılmış "yıldız desenleri" içeren Starlight Kapı paneli yer aldı. Gök teması otomobilin aydınlatılmış ön paneliyle devam ediyor. İki yıl boyunca 10.000 saatin üzeri bir sürede geliştirilen sistem, 5.500'den fazla yıldızdan oluşan kümeyle çevrelenmiş Spectre isim plakasıyla tamamlanıyor.

    Hava akışını iyileştirmek amacıyla Rolls-Royce, kutsal Spirit of Ecstasy’i Spectre için yeniden tasarladı. Gelecekteki tüm modellerinde yer alacak yeni amblem, neredeyse 20 mm daha alçakta (önceki model 100 mm) 82 mm yükseklikte duruyor. 830 saatlik tasarım modellemesi, rüzgar tüneli testleri sırasında mükemmelleştirilen ikon, daha fazla öne eğilim gösteriyor. Ünlü ipeksi V12 motorunu terk etmek hiç kolay olmadı. Rolls-Royce, elektrikli yapılandırmayla ideal çözümü bulduğunu düşünüyor. 102 kWh batarya, 22 kW şarj cihazında sıfırdan yüzde 100'e kadar 5 saat 30 dakikada şarj edilebilir.

    Tarihteki en aerodinamik Rolls-Royce 0,25'lik Cd ile 520 km'lik WLTP menzilini duyuruyor. Hala 2.975 kg taşımaya devam ediyor, bunun en az 700 kg'ı akü dahil (21,5 kWh/100 km tüketime göre 120 kWh civarında)..Her şeye rağmen, 585 bg ve toplam 900 Nm iki elektrik motoru (aks başına bir tane) sayesinde otomobil 4,5 saniyede 100 km/saat hıza çıkıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Tam Elektrikli Coupé Rolls-Royce Spectre Türkiye’de

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow