hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    El-Mümi̇t Ne Demek? El-Mümi̇t Esması Türkçe Anlamı Ve Faziletleri...

    El-Mümi̇t Ne Demek El-Mümi̇t Esması Türkçe Anlamı Ve Faziletleri...
    expand

    El Mümit ismi Allah'ın (cc) çok güzel isimlerinden biridir ve bu nedenle de merak edilmektedir. El Mümit esması Allah'ın (cc) can verdiği gibi can alan olduğu şeklindedir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    El-Mümit Ne Demek?

    El Mümit esması her canlının bir gün ölümü tadacağını vurgulayan bir esmadır. Allah'ın (cc) isimleri anlamları itibari ile insanlara birçok şey anlatmakta ve birçok durumu da ifade etmektedir. El Mümit, Allah'ın (cc) yarattığı gibi can da aldığı anlamına gelen bir isimdir.

    Ölümü tattıran anlamına da gelen bu isim öldürme gücünün yalnızca kendisinde olduğu şeklinde de açıklanabilir. Allah'ın (cc) ölüm ve yaşamı elinde bulundurduğu anlamına gelen El Mümit esması tüm gücün Allah'ta (cc) olduğu şeklinde de açıklanabilir.

    El-Mümit Esması Türkçe Anlamı ve Faziletleri...

    El Mümit isminin Türkçe anlamı Allah'ın (cc) hem can veren, hem de can alan olduğu şeklindedir. Allah (cc) her canlıya önce can verir, sonra da canını alır. Yaşam ve ölüm üzerine olan her şey Allah'ın (cc) gücü altındadır ve her canlı bir gün ölümü tadacaktır.

    El Mümit esmasının faziletlerini öğrenmek ve bunlardan faydalanmak da kulları için çok önemlidir. Ya Mümit esması gün içinde 490 kere zikreden kişilerin duaları ve arzuları kabul olur. Allah'a (cc) sığınmak gerektiğini gösteren El Mümit esması kötülüklerden sığınmak ve Allah'a (cc) yakın olmak isteyenler tarafından zikredilmelidir.

    Kötülük, günah ve haramdan arınmak için de Ya Mümit esması zikredilebilir. Ya Mümit esması Kur'an'da da geçen bir esmadır ve bu nedenle önemlidir. Beyhaki Şu'abül iman suresinde ve Mümin suresinde El Mümit esması ile ilgili bilgiler yer almaktadır.

    El-Mümit Esmasının Faydaları Nelerdir?

    Allah'ın (cc) isimlerinin hepsi kulları için faydalıdır ve Allah'a (cc) şükretmek için mutlaka sık sık zikredilmesi gerekir. El Mümit esmasının kararsız kişiler tarafından okunması halinde bu kişiler daha kolay bir şekilde karar verirler.

    Daha kararlı olmak ve ölümü hatırda tutmak için de El Mümit esmasının okunması önerilir. El Mümit esmasını okuyan kişilerin kalp gözleri açılır ve ibadetlerine karşı da daha sıcak olurlar. İnsanların ölümü sürekli hatırlamaları ve ona göre davranmaları için El Mümit esmasını okumaları gerekir.

    El-Mümit Zikir Günü Nedir?

    El Mümit esmasının zikir günü salı günüdür ve salı günü zikredilmesi kulları için çok daha hayırlı olur. El Mümit ismi şerifinin zikir sayısı 490, zikir saati de merih olarak tespit edilmiştir.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow
    o-clock

    SON DAKİKA