hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Er-Reşi̇d Ne Demek? Er-Reşi̇d Esması Türkçe Anlamı Ve Faziletleri...

    Er-Reşi̇d Ne Demek Er-Reşi̇d Esması Türkçe Anlamı Ve Faziletleri...
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Er Reşid Allah'ın (cc) 99 esmasından biridir ve kulları için oldukça hayırlıdır. Er Reşid esmasının Türkçe anlamı Allah'ın (cc) dilediğini huzura ve mutluluğa kavuşturan, dilediğine ceza veren olduğu anlamındadır.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Er-Reşid Ne Demek?

    Esma ül hüsnada yazan Er Reşid ismi kullar için hayırlıdır ve anlamının bilinmesi önemlidir. Er Reşid isminin anlamı Allah'ın (cc) kullarının iyi ve kötüyü ayırt edebilmelerini sağlayan olduğudur. Allah (cc) kullarının iyiliği için onları hem dünyada hem ahirette iyiliğe ulaştırır ve güzel bir yaratıcıdır. Allah (cc) kullarını mutlaka hak ettikleri mutluluğa ve huzura kavuşturur.

    Doğru ile yanlışı ayırt edebilen özellikte anlamına gelen Er Reşid esması kullarını istediğinde mutluluğa kavuşturan demektir. Kulların ihtiyacı olan her şeyi Allah'tan (cc) istemeleri ve bir şeyi dilediklerinde de mutlaka Allah'tan (cc) dilemeleri gerekir.

    Er-Reşid Esması Türkçe Anlamı ve Faziletleri...

    Er Reşid ismi de diğer isimler gibi önemlidir ve Allah'ın (cc) hatırlanması için mutlaka okunması gerekir. Er Reşid esmasının Türkçe anlamı kullarını mutluluğa ve huzura kavuşturan demektir. İnsanların iyi ile kötüyü, güzel ile çirkini ayırt etmesini sağlayan Allah'tır (cc). Er Reşid esmasının anlamına göre Allah (cc) kulları için hem dünya hem de ahiret hayatında iyilikler yaratmıştır.

    Er Reşit esmasının faziletleri arasında huzurlu ve mutlu hissetmek vardır. Sevap işlemek, kalbini nurlandırmak ve iyi bir insan olmak için sık sık Er reşit esmasının zikredilmesi önerilir. İşleri ters giden ya da talihi kapalı olan kişilerin 1000 defa Er Reşit esmasını okuması gerekir. Manevi bakımdan yüksek mertebelere ulaşmak için de Er Reşid esmasının zikredilmesi gerekmektedir.

    Er-Reşid Esması Faydaları Nelerdir?

    Allah (cc) kullarına doğru ve yanlışı ayırt etme gücü vermiştir ve onların hep iyi ile güzeli görmelerini ister. Dünyada ve ahirette mutluluk, huzur isteyen kişilerin her gün 514 defa Er Reşid ismini okumaları önerilir. Yatsı namazından sonra 100 kere Er Reşid esmasını okuyan kişilerin o günkü amelleri kabul olur.

    Sürekli hata yapan, huzursuz hisseden ve işleri ters giden kimseler de sabah akşam Er Reşid ismi şerifini okumalıdır. Kısmetin açılması ve rızkın artması için de düzenli bir şekilde Er Reşid esmasının zikredilmesi gerekir.

    Er-Reşid Zikir Gün Ve Sayısı

    Allah'ın (cc) sıfatlarının zikredilmesi kulları için hayırlıdır ve duaların kabul olmasına vesile olur. Er Reşid esmasının zikir günü pazar, zikir saati de güneş olarak bilinir. Er Reşit isminin zikir sayısı da 37 olarak tespit edilmiştir.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow
    o-clock

    SON DAKİKA