hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Es-Sabur Ne Demek? Es-Sabur Esması Türkçe Anlamı Ve Faziletleri...

    Es-Sabur Ne Demek Es-Sabur Esması Türkçe Anlamı Ve Faziletleri...
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Allah'ın (cc) bütün isimlerini belirtmek için Esma ül hüsna terimi kullanılır. Es Sabur da bu esmalardan biridir ve anlamı da çok sabırlı demektir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Es-Sabur Ne Demek?

    Allah'ı (cc) zikreden ve ondan bahseden kullar daha hayırlı kullar olarak tespit edilirler. Allah'ın (cc) 99 tane ismi vardır ve bu isimlerinin tümü farklı anlamlara sahiptir. Manevi olarak kendini iyi hissetmek ve huzurlu olmak isteyen kişiler Allah'ın (cc) sıfatlarını zikreder ve kendilerini de ahirete hazırlarlar. Esma ül hüsnada yer alan Es Sabur ismi de hayırlı ve faziletli bir isim olarak karşımıza çıkar.

    Es Sabur esması Türkçe olarak çok sabırlı anlamına gelen bir esmadır. Allah'ın (cc) cezalandırma konusunda acele etmediği ve kullarının af dilemesi için zaman tanıdığı anlamındadır. Allah (cc) günahkar kullarının af dilemesini ve hata yaptığı fark etmesini bekler. İbadetlerini vaktinde yapan ve iyi ameller işleyen kişiler Allah (cc) katında mükafatlandırılır.

    Es-Sabur Esması Türkçe Anlamı ve Faziletleri...

    Es Sabur esmasının Türkçe anlamına bakıldığında Allah'ın (cc) sabırlı ve affedici olduğu anlamı çıkar. Allah (cc) kötülük yapan ve kötü ameller işleyen kullarının bunu fark etmelerini ve günahları için de af dilemelerini bekler. Allah (cc) sabırlıdır ve kulunu affetmek için onun hatasını fark etmesini bekler. Esma ül hüsnada yazan Es Sabur esması anlam bakımından çok sabırlı demektir.

    Es Sabur esmasını zikreden kişiler hem dünya hem de ahirette huzuru bulmaktadır. Es Sabur çok bereketli bir esmadır ve bu nedenle de içten geldiği zaman zikredilmesi önerilir. Kişi her ne niyetle Es Sabur esmasını zikretmeye başlarsa o niyeti kısa zamanda Allah'ın (cc) izni ile kabul edilir. Gün doğumundan önce Es Sabur esması zikredilirse kişi tüm gün boyunca kötülük ve balalardan korunur.

    Es-Sabur Esması Faydaları Nelerdir?

    Allah'ın (cc) sıfatlarından biri olan Es-Sabur sıfatı sabahları zikredilirse tüm gün kişi korunur ve başına sıkıntılı hiçbir şey gelmez. Hasta olan biri Es Sabur esmasını zikrederse hastalığı geçer ve kişi şifa bulur. Gün doğmadan önce Es Sabur esmasını zikreden kişiler beladan korunur ve hem dünya hem de ahirette mutlu olur.

    Es-Sabur Zikir Gün ve Saati Nedir?

    Es Sabur esmasının zikir günü pazar günüdür. Bu esmayı pazar günleri 298 kere olarak zikreden kişiler kaza ve beladan korunur. Arapça kökenli olan Es Sabur esması kulların hatalarından geri dönmeleri için de sık sık okunabilir.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow
    o-clock

    SON DAKİKA