hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İkinci uzay misyonu için geri sayım

    KAYNAKCNN TÜRK

    Türkiye'nin ikinci astronotu Tuva Cihangir Atasever 8 Haziran’da Amerika’dan yola çıkacak ve yörünge altı araştırma uçuşunu gerçekleştirilecek. O uçuşa ilişkin bugün ilk astronotu Alper Gezeravcı, Atasever, Bakan Mehmet Fatih Kacır’la birlikte basın toplantısı düzenledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Türkiye, uzay misyonu hedeflerine adım adım ilerliyor. Önce Alper Gezeravcı 18 günlük uzay görevini başarı ile tamamladı. Şimdi sıra 2’nci astronot Tuva Cihangir Atasever’e geldi.

    Peki uçuş nasıl gerçekleştirilecek?

    Atasever, “Spaceport Amerika isimli tesisten ilgili fırlatmamız gerçekleşecek. Yaklaşık 45 bin irtifaya 14 kilometre irtifaya yüksekliğe kadar bir taşıyıcı uçak ile uzay aracımız seyahat ediyor. 14 kilometreye geldiğimiz zaman bir ayrılma ile operasyonu roket motoru ateşlemesi gerçekleşiyor ve 90 bin irtifaya çıkıp serbest düşüş gerçekleştiriyor” şeklinde konuştu.

    İkinci uzay misyonu için geri sayım

    Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye’nin ilk uzay yolcusu Alper Gezeravcı ve Tuva Cihangir Atasever, basın toplantısı düzenledi. Bakan Kacır, Türksat 6-A’ya değindi. “Uzaya uydu gönderen 11 ülkeden birisi olacağız” dedi ve ekledi: “Türksat 6’yı yüzde 81 yerlilik oranı ile üretmiş olmanın gururunu yaşıyoruz. Milli uzay programımızı ilan etmiştik program kapsamında 10 hedef belirledik.”

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İkinci uzay misyonu için geri sayım

    Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, uzayda gerçekleştirdiği deneylere dair bilgiler paylaştı. “Toplamda 13 tane deney seçtik. 12 tanesi farklı bilim kuruluşlarımızdan üniversitelerimizden, 1 tanesi de ortaokul çağında kardeşlerimizden gelen deneylerdi.”

    İkinci uzay misyonu için geri sayım

    Tuva Cihangir Atasever de uzayda 7 deney yapacak. “Beacon isimli beyin görüntüleme deneyi, burada fotoğrafta gördüğünüz ölçümleme cihazını, uçuşun tüm fazlarında üzerimde taşıyacağım. İlk 3 deneyimizi üzerimde uzaya taşıyıp çeşitli aktiviteler gerçekleştireceğim.”

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow