hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Mesleki eğitim için 75 maddelik tedbir!

    Dün cumhurbaşkanlığında toplanan Yatırım Ortamının İyileştirilmesi Koordinasyon Kurulu Toplantısı’ndan mesleki eğitime ilişkin önemli kararlar çıktı. 75 maddelik bir tedbir setinin devreye sokulması ve mesleki eğitim-istihdam konusunda bir çalışma grubunun oluşturulmasına karar verildi. O çalışma grubu ne yapacak?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yatırım Ortamını İyileştirme Koordinasyon Kurulu, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapıldı. Toplantıdan sonra alınan kararlara ilişkin açıklama yapıldı. Açıklamada mesleki eğitime ayrı bir parantez açıldı.

    Mesleki-teknik eğitimin özel sektör odaklı dönüşüm ekseninde özel olarak değerlendirildiği vurgulandı. Mesleki ve teknik ortaöğretim ile yüksekokul mezunu gençlerin kendi alanlarında çalışmasını teşvik edecek resmi ve özel sektör odaklı mekanizmaların oluşturulması üzerinde duruldu.

    Ayrıca mesleki ve teknik eğitimin öneminin tüm toplum kesimlerine ve ilkokuldan itibaren öğrencilere aşılanması amacıyla yürütülecek farkındalık faaliyetleri masaya yatırıldı.

    Külliyedeki toplantıda öğrenciler için çok önemli bir eşik olan ortaokul sonrası eğitim planlamasında, mesleki eğitime yönelik tanıtım ve yönlendirme çalışmaları ele alındı. Çırak öğrencilerin iş yeri eğitimleri hakkında görüşmeler toplantıda gündeme geldi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yatırım Ortamı İyileştirilmesine Dair Kurul Toplantısı’nda mesleki eğitim alanında kamu kurumlarının ve özel sektör temsilcilerinin katkılarıyla 75 maddelik tedbir seti oluşturulduğu belirtildi. Kamu ve özel sektör kuruluşlarının mesleki eğitim ve istihdam eksenli çözüm önerilerini birlikte ele alacağı bir çalışma grubunun oluşturulmasına karar verildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow