hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ankara'ya bayrak ve toprak taşıyan 19 Mayıs Bisiklet Turu Amasya’dan geçti

    Ankaraya bayrak ve toprak taşıyan 19 Mayıs Bisiklet Turu Amasya’dan geçti
    expand

    Ankara'ya bayrak ve toprak taşıyan 19 Mayıs Bisiklet Turu Amasya’dan geçti

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Şerife Serap KARA/AMASYA, (DHA) - ANKARA Keçiören Belediyesi tarafından organize edilen Milli Mücadele’nin 105’inci yılı onuruna

    düzenlenen 19 Mayıs bisiklet turunun Amasya- Çorum etabı Saraydüzü Kışla Binası önünde başladı.

    Ankara Keçiören Belediyesi organizasyonunda Milli Mücadele’nin 105’inci yılı onuruna düzenlenen ve 13 sporcunun katıldığı 19 Mayıs Bisiklet Turu başladı. Samsun, Havza, Amasya, Çorum, Kırıkkale üzerinden Ankara'ya pedal çevirecek bisikletçiler, turu 19 Mayıs Pazar günü Keçiören Belediyesi önünde tamamlayacak. Samsun’dan Ankara’ya 520 kilometre pedal çevirecek olan bisikletçiler, Amasya Belediye Başkanı Turgay Sevindi tarafından Saraydüzü Kışla Binası önünden Çorum’a yolcu edildi.

    AMASYAMIZIN MİLLİ MÜCADELEDE ÖNEMİ BÜYÜKTÜR

    Sporculara emanetleri teslim eden Amasya Belediye Başkanı Turgay Sevindi, “Amasyamız çok güzel ve anlamlı bir organizasyonun geçiş güzergahlarından biri oldu. Ankara Keçiören Belediyesi tarafından organize edilen Milli Mücadele’nin 105’inci yılı onuruna 19 Mayıs Bisiklet turu Samsun’dan başlayarak, Havza, bugünde Amasyamızdan geçiyor. Amasyamızın Milli Mücadelede önemi büyüktür. Amasya Genelgesinde ulusal mücadelenin amaç, gerekçe ve yönetimi belirtilmiştir. Şehrimiz o bakımdan Milli Mücadelede önemli yere sahiptir. Bugünde Samsun’dan başlayan 19 Mayıs bisiklet turu için Amasya’dan geçen sporcularımıza şanlı Türk Bayrağı, ata toprağı ve Atatürk posterini Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan’a teslim edilmek üzere takdim ettik. Sporcularımızı etabın diğer şehri Çorum’a uğurladık. Yolları açık olsun, Ankara’ya kadar inşallah sağlıcakla gitsinler. Tekerlerine taş değmesin” dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mili Mücadele’nin 105’inci yılında Amasya’dan sporcuların yolcu edilmesi ile 19 Mayıs Bisiklet turunun Amasya- Çorum etabı başladı.(DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow