hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    EÜ, 69'uncu kuruluş yıl dönümünü kutladı

    EÜ, 69uncu kuruluş yıl dönümünü kutladı
    expand

    EÜ, 69'uncu kuruluş yıl dönümünü kutladı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İZMİR, (DHA)-İZMİR Ege Üniversitesi (EÜ), 69'uncu kuruluş yıl dönümünü kutladı. Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, "1955 yılında ülkemizin dördüncü büyük üniversitesi olarak temelleri atılan üniversitemiz, tarihine yeni başarı hikâyeleri kazandırdığı bir yılı daha geride bırakıyor" dedi.

    EÜ, 69'uncu kuruluş yıl dönümünü kutladı. Kutlama etkinlikleri, Rektörlük Bahçesinde Atatürk Anıtı'na üniversite üst yönetimi tarafından çelenk sunulmasıyla başladı. Çelenk sunma töreninde kısa bir konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “1955 yılında ülkemizin dördüncü büyük üniversitesi olarak temelleri atılan üniversitemiz, tarihine yeni başarı hikayeleri kazandırdığı bir yılı daha geride bırakıyor. Dünyanın her köşesinde başarılarıyla gurur duyduğumuz mezunlarımız; bilime tam bir adanmışlıkla katkı sağlayan akademisyenlerimiz; üniversitemizi daha ileri taşıma gayretiyle çalışan idari kadromuz ve geleceğe umutla bakan öğrencilerimizle başarı basamaklarını hızla tırmanıyoruz" ifadelerini kullandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    'SAYGIN BİR KONUMA SAHİP, ÖNCÜ BİR ÜNİVERSİTE'

    Rektörlük bahçesindeki çelenk sunumunun ardından Prof. Dr. Yusuf Vardar MÖTBE Kültür Merkezi'nde 'Ege Üniversitesi 69. Kuruluş Yıl Dönümü ve Akademik Yükselme Töreni' gerçekleştirildi. Törene, Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, üniversite üst yönetimi, senato üyeleri, akademik-idari personel ile öğrenciler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından söz alan Prof. Dr. Budak, “Köklü geçmişiyle üniversitemiz gerek ulusal gerekse uluslararası arenada saygın bir konuma sahip, öncü bir üniversitedir. Mezun olduğum bu güzide üniversitenin rektörü olarak üniversitemize kazandırdığımız bu saygın konumdan dolayı büyük bir kıvanç ve gurur duyuyorum" dedi.

    'AMACIMIZ ÜNİVERSİTEMİZİN GÜCÜNE GÜÇ KATMAK'

    Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, sözlerini şöyle sürdürdü: “Çatısı altında görev yaptığımız köklü üniversitemizi ulusal ve uluslararası arenada hak ettiği noktaya taşıma hedefiyle attığımız tüm adımlar, sizlerle daha da güçlenmektedir. Hedeflerimiz doğrultusunda gösterdiğiniz yüksek motivasyon ve kararlılık için senato üyelerimiz ve akademisyenlerimizin her birine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Nihai amacımız EÜ markasının gücüne güç katmaktır. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın ortaya koydukları Milli Teknoloji Hamlesi Vizyonu ve Türkiye Yüzyılı ülküsü ile 12'nci Kalkınma Planı hedeflerine odaklanarak; Cumhuriyetin ikinci asrını Türk bilim yüzyılı yapmak için durmadan duraksamadan, yeni başarı hikâyeleri yazarak Ar-ge'de lider, uluslararası yükseköğretim camiasında tanınır güçlü akademik kadrosuyla; iline, bölgesine ve ülkesine yaptığı bilimsel çalışmalarla katkı sağlayan, uluslararası arenada marka üniversite olma yolunda emin adımlarla ilerleyeceğiz."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    BAŞARILI AKADEMİSYENLERE YÜKSELME BELGELERİ VERİLDİ

    EÜ Medya Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından hazırlanan '69. Kuruluş Yıl Dönümü' filminin izlenmesinin ardından, EÜ Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı mini konseri icra edildi. Konserde Prof. Dr. Budak, 'Haydar Haydar' ve 'Vardar Ovası' türkülerine sahnede eşlik etti. Ardından, akademik yükselme kaydeden akademisyenlere Prof. Dr. Budak tarafından belgeleri takdim edildi. Etkinlik, pasta kesimi ve toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.(DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow