hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bodrum'da 42 yapı hakkında yıkım kararı alındı, 94'ü ise mühürlendi

    Bodrumda 42 yapı hakkında yıkım kararı alındı, 94ü ise mühürlendi
    expand

    Bodrum'da 42 yapı hakkında yıkım kararı alındı, 94'ü ise mühürlendi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    BODRUM (Muğla), (DHA)-MUĞLA'nın Bodrum ilçesinde, nisan ayında 94 yapı mühürlenirken, 42 yapı için yıkım kararı alındı. 8 kaçak yapının ise yıkımının gerçekleştirildiği bildirildi. Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci, ilçenin doğal ve mimari yapısını korumanın öncelikli hedeflerinden olduğunu belirtip, "Bodrum hepimizin. Kentimizin dokusuna zarar veren, kamu alanlarını işgal eden kaçak yapılaşmaya karşı belediyemizin ilgili birimleri çalışmalarına aralıksız devam edecek. Bu süreçte Bodrum için ilgili tüm kurumlarla iş birliğimizi sürdüreceğiz" dedi.

    Bodrum Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğüne bağlı ekipler tarafından yapılan çalışmalar neticesinde, nisan ayında 94 yapı mühürlenirken 42 yapı için yıkım kararı alındı. 8 kaçak yapının ise yıkımı gerçekleştirildi. Yapı Kontrol Müdürlüğü ekipleri son olarak Yalıkavak Mahallesi Gökçebel mevkiinde, deniz kıyısında kamu arazisine yapılan kaçak yapıyı tespit etti. 200 metrekare kapalı alanda işletme olarak faaliyet gerçekleştirmek amacıyla yapıldığı anlaşılan kaçak yapı ve iskele, resmi ekiplerin gözetiminde, ilgili firma tarafından yıkılıyor. Yine Kumbahçe Mahallesi'ndeki kaçak ve ruhsatsız bir binanın yapının yıkımı da belediye ekiplerince yapılıyor.

    BEYAZ KUM SERMEYE İZİN YOK

    Turizmin önde gelen destinasyonları arasında yerini koruyan Bodrum'da sahil düzenlemeleri adı altında kum serimi yapan işletmelere de Zabıta Müdürlüğü ekipleri müdahale ediyor. Bodrum kıyılarının doğal görünümünü bozan ve insan sağlığına zararlı maddeler içeren 'beyaz kum' serimlerine Kabahatler Kanunu kapsamında para cezası uygulayan zabıta ekipleri, serilen kumu da kaldırtıyor. Ekipler, son olarak Bitez ve Bahçelievler mahallelerindeki toplam iki işletmeye yaptırım uyguladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    'KENTİMİZİN DOĞAL VE MİMARİ YAPISINI KORUMAK ÖNCELİKLİ HEDEFİMİZ'

    Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci, Bodrum'un doğal yapısının korunması, çevreye aykırı çalışmaların önüne geçilmesi ve kamu alanları işgaline karşı Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, Bodrum Kaymakamlığı, Milli Emlak Müdürlüğü başta olmak üzere ilgili kurum ve kuruluşlarla iş birliği ve uyum içinde hareket ettiklerini söyledi. Başkan Mandalinci, "Bodrum Belediyesi olarak kentimizin doğal ve mimari yapısını korumak öncelikli hedefimizdir. Bodrum hepimizin. İlçemizin dokusuna zarar veren, kamu alanlarını işgal eden kaçak yapılaşmaya karşı belediyemizin ilgili birimleri çalışmalarına aralıksız devam edecek. Bu süreçte Bodrum için ilgili tüm kurumlarla iş birliğimizi sürdüreceğiz" dedi.(DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow