hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Siirt’te üniversite öğrencileri, Gazze'ye destek için çadır nöbeti başlattı

    Siirt’te üniversite öğrencileri, Gazzeye destek için çadır nöbeti başlattı
    expand

    Siirt’te üniversite öğrencileri, Gazze'ye destek için çadır nöbeti başlattı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Akif ÖZALP/SİİRT, (DHA)- SİİRT Üniversitesi öğrencileri, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını protesto etmek amacıyla 'Gazze obası' adında çadır nöbeti başlattı.

    Siirt Üniversitesi İlahiyat Fakültesi önünde, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını protesto etmek amacıyla 'Gazze obası' adında çadır nöbeti başlatıldı. Siirt Üniversitesi öğrenci toplulukları tarafından organize edilen protesto eyleminde, İsrail’in saldırılarına dikkat çekildi. Çadır alanını ziyaret ederek öğrencilerle bir araya gelen Siirt Üniversitesi Rektörü Nihat Şındak, İsrail’in saldırılarına sessiz kalmanın mümkün olmadığını belirterek, “İsrail’in, Filistin’e uyguladığı zulmü hepimiz maalesef 7 Ekim’den beri izliyoruz. Büyük bir hüzünle izliyoruz. Buna sessiz kalmak, kalkıp görmezden gelmek mümkün değil. Bunun için herhangi bir fikre de sahip olmaya gerek yok, bunun için alim olmaya, bilgin olmaya da gerek yok. Sadece insan olmak yeterli. Bizim üniversitemizde de gençlerimizin, aynı Avrupa’daki ve Amerika’daki üniversitelerde olduğu gibi bir araya gelerek yaptıkları bu etkinlikler bizleri de en azından insan olarak huzura idrak diyor. İyi ki bizim gençlerimiz var” dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ‘AVRUPA’DA MÜSLÜMAN OLMAYAN ÖĞRENCİLER BİLE KAMPÜSLERİNİ İNLETİYORLAR’

    Avrupa ve Amerika’da üniversitelerde süren eylemlere destek amacıyla, nöbet eylemine başladıklarını söyleyen Siirt Üniversitesi Eğitim Fen-Edebiyat Fakültesi öğrencisi Abdullah Kayar, “Avrupa ve Amerika’da gerçekleşen direnişe bir sembol ve katkı göstermek için burada bulunuyoruz. Pazartesi başlayan etkinliğimiz Cuma gününe kadar devam edecek. Uzun bir aradan sonra Avrupa’yı örnek alarak, Avrupa’nın yaptığı bir şeyi örnek alarak gerçekten insanlık ve dünya namına güzel hareketi örnek alarak Siirt Üniversite’sindeki topluluklar olarak biz de gerçekleştirmeye karar verdik. Bir direniş ve mücadelenin olması bu sesin daha gür çıkacağı anlamına geliyor. Toplum bir doğruya yöneldiği zaman her zaman devlet karşı çıkıyor ama inşallah Avrupa’daki Müslüman olmayan öğrenciler bile tekbirlerle üniversite kampüslerini inletiyorlar. İnşallah bu direnişleri amacına ulaşacak” diye konuştu. (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow