hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Deveciler Hanı otel olarak hizmet verecek

    Deveciler Hanı otel olarak hizmet verecek
    expand

    Deveciler Hanı otel olarak hizmet verecek

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Fatih YILMAZ/TOKAT,(DHA)- TOKAT'ta 16’ncı yüzyılda yapılan ve yolcuların kaldığı, yük taşıyan hayvanların dinlendiği Deveciler Hanı, artık otel olarak hizmet verecek.

    Kent merkezi Sulusokak'taki tarihi yapıların arasında yer alan Deveciler Hanı, Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından restorasyonu tamamlandıktan sonra 2014 yılında Gaziosmanpaşa Üniversitesi'ne tahsis edildi. Üniversite yönetimi tarafından 2019 yılına kadar devlet konservatuvarı olarak kullanıldı. Hanı tekrar devralan Tokat Vakıflar Bölge Müdürlüğü, otele dönüştürülmesi için 2021 yılında ihale açtı. 16'ncı yüzyılda yolcuların kaldığı, yük taşıyan hayvanların dinlendiği han, artık otel olarak hizmet verecek. Asırlık Deveciler Hanı, butik otele dönüştürülerek turizme kazandırılması için başlatılan çalışmalarda sona gelindi. Handa bulunan odalara ısınma, banyo ve tuvalet sistemi yerleştirilmesi için altyapı çalışması tamamlandı. 16’ncı yüzyılda yolcuların kaldığı, yük taşıyan hayvanların dinlendiği han yerli ve yabancı turistlere hizmet verecek. İki katlı handa 55 oda, hanın doğu yönünde ise iki büyük tonozla örtülü develik kısmı bulunuyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mimar Seda Kavukcuoğlu Yüzer, "Deveciler Hanı'nın bir kitabesi bulanamamakla beraber, yapılan araştırmalarda 1489 yıllarında inşa edildiği biliniyor. Tokat bir İpek yolu kentti olduğu için, kervansaraylara sahip olan bir şehir. Deveciler Hanı'da o günden kalan günümüze ulaşan ender bir handır. Deveciler Hanı'nı döneminde ki hanlardan ayıran en büyük özellik, tek kişilik konaklama imkanı sunan bir han olması. Dönemindeki diğer hanlarda bir çok kişinin bir odayı paylaştığı fakat burada kişiye özel konaklama odalarının olduğu bir handır. Tadilatların yüzde 95'i tamamlandı. Burası otel olarak aslına uygun olarak hizmet verecek" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow