hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bakan Fidan'dan Riyad'da diplomasi trafiği

    Bakan Fidandan Riyadda diplomasi trafiği
    expand
    KAYNAK DHA

    Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Temas Grubu toplantısına katılmak üzere Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'a gitti. Bakan Fidan Riyad'da Ürdün ve Norveçli mevkidaşlarıyla görüştü.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İslam İşbirliği Teşkilatı ve Arap Ligi’nin Gazze konusunda oluşturduğu Temas Grubu toplantısına katılmak üzere Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’a giden Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Ürdün Dışişleri Bakanı Eymen es-Safedi ve Norveç Dışişleri Bakanı Espen Barth Eide ile görüştü.

    Diplomatik kaynaklardan alınan bilgiye göre; Norveç Dışişleri Bakanı ile görüşmede; Uluslararası toplumda ve uluslararası kamuoyunda İsrail’e dönük tepkilerin arttığına dikkat çekildi, İsrail üzerindeki baskının artırılması gerektiğini vurgulandı, Filistin Devleti’nin daha fazla ülke tarafından tanınması için atılabilecek adımlar ele alındı, NATO çerçevesinde iki ülke arasındaki işbirliği konuları görüşüldü.

    FİLİSTİN BAŞBAKANI İLE GÖRÜŞTÜ

    Gazze konulu toplantılara katılmak üzere Riyad’da bulunan Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Filistin Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Muhammed Mustafa ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

    Görüşmede, Gazze ve Batı Şeria’daki son durum ele alındı. Filistin Devleti’nin daha fazla ülke tarafından tanınması yönündeki çabalar değerlendirildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bakan Fidandan Riyadda diplomasi trafiği

    BAKAN FİDAN AB YÜKSEK TEMSİLCİSİ BORRELL İLE BİR ARAYA GELDİ

    Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Suudi Arabistan ziyareti çerçevesinde Avrupa Birliği (AB) Dışişleri ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Josep Borrell ile bir araya geldi.

    Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İslam İşbirliği Teşkilatı ve Arap Birliği’nin Gazze konusunda oluşturduğu Temas Grubu toplantısına katılmak üzere geldiği Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da temaslarına devam ediyor. Bakan Fidan, AB Dışişleri ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Josep Borrell ile bir araya geldi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow