hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ukrayna unutuluyor, Rusya ilerliyor!

    Rusya'nın Ukrayna’da başlattığı savaş 2 yılın ardından hala devam ediyor. Ukrayna en büyük şehirlerinden Harkiv'de karşı saldırı pozisyonuna geçse de Rusya ilerlemesini sürdürüyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Rusya'nın Savunma Bakanı Sergey Şoygu'yu değiştirerek Ekonomist Andrey Belousov'u atamasının ardından savaşın daha da büyümesi bekleniyor.

    Ukrayna şehri Harkiv'de sıcak çatışmalar sürüyor. Rusya hafta sonu yaptığı saldırılarda 5 bölgeyi geri aldı, Vovçansk kentine kadar ilerledi. Ancak Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenski Ukrayna ordusunun vazgeçmeyeceğini kaydetti.

    Zelenski, Ukrayna’nın da Rusya’ya karşı başarılar elde ettiğini söylese de CNN International yaptığı bir analizle Rusya’nın ilerlediğini ortaya koydu. Buna göre, Rusya yavaş yavaş değil, ekipler halinde ilerliyor ve bölge alıyor.

    Ancak Ukrayna’ya gelecek 61 milyar dolarlık ABD yardım paketinin tam teslimatı ay sonunda olacak. Rusya bu nedenle Savunma Bakanı Şoygu'yu, Ekonomist Andrey Belousov ile değiştirerek elini güçlendirmeye çalıştı. Ancak cephelerin genelinde hala Rusya oldukça güçlü ve Ukraynalı komutanlar haberlerin kötü olduğunu ifade ediyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bu cephelerden ilki olan Harkiv ve Rusya burada hafta sonu 5 bölge aldı. Harkiv, 18 ay önce Rusya’nın elinden geri alınmıştı, bu yüzden Harkiv'in olası işgali Ukrayna’nın en büyük korkusu gibi görünüyor. 

    Ukrayna Bahmut'ta  da çok büyük kayıplar verdi ancak Rusya şimdi çevresindeki Avdiivka'da güçlü. CNN’in analizine göre, haberler Ukrayna için kötü ve gittikçe kötüleşiyor. Ukraynalı komutanlar da ilk kez başarısızlığı kabul etti. Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı, Vovchansk mücadelesinde "Şu anda düşmanın taktiksel başarısı var" dedi.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow