hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ciğer Besin Değeri: Ciğer Kaç Kalori?

    Ciğer Besin Değeri: Ciğer Kaç Kalori
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Farklı et türlerinden hazırlanması ile beraber en sevilen yiyecekler içerisinde ciğer gelir. Aynı zamanda Türkiye'nin birçok farklı yöresine göre yöresel lezzetler olduğunu da söylemek mümkün. Karaciğer başta olmak üzere birçok farklı bölgeden hazırlanan ciğer, aynı zamanda porsiyon üzerinden değerlendirilir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bu kapsamda porsiyon açısından 100 gram eşliğinde ele alındığı zaman ciğer 164,9 kcal ortaya çıkarmaktadır. Bu kalori üzerinden bakmak suretiyle dengeli biçimde ciğer tüketmek mümkündür. Elbette kuzu, dana eti, sığır eti, tavuk ve kaz gibi birçok et türüne bağlı olarak ufak tefek değişkenlikler gösterebilir.

    Ciğer Besin Değeri: Ciğer Kaç Kalori?

    Ciğer birçok hayvan türünden elde edilmesiyle beraber hazırlanan en lezzetli Besin kaynakları arasında yer almaktadır. Bu doğrultuda dengeli şekilli tüketilmesi ile birlikte protein başta olmak üzere birçok kaynağa elde etme şansı sunar. Elbette tüm besin kaynaklarında olduğu gibi dengeli tüketmek büyük öneme sahiptir. O yüzden söz konusu ciğeri olduğu zaman 100 gram ile birlikte 164,9 kcal sağladığını söylemek mümkün. Bu durum ortalama şekilde sığır eti, kuzu ve dana eti ya da tavuk ve kaz ile beraber ön plana çıkabilir.

    Ciğer Besin Değerleri

    Ciğer hem evde yapılan hem de birçok farklı mekanda yenen özel ve yöresel lezzetler arasında gelir. Aynı zamanda porsiyon açısından 100 gram üzerinden ele alındığında birçok farklı besin değeri ortaya çıkarmaktadır.Ciğer Besin Değeri: Ciğer Kaç Kalori- 164,9 kcal

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     - Toplam yağı 4,4 gram

     - Doymuş yağ 1, 4 gram

     - Kolesterol 355 mg

     - Sodyum 49 mg

     - Potasyum 150 mg

     - Karbonhidrat 3,8 gram

     - Protein 26 gram

     - C vitamini 23,6 mg

     - Demir 17,9 m

     - Kalsiyum 10

     - B6 0,6 mg

     - Magnezyum 14 mg

    Yukarıda verilen değerler ile beraber ciğer besin değerleri öne çıkmaktadır. Dengeli şekilde haftalık olarak tüketildiği zaman önemli bir değer katacağını söylemek mümkündür.

    Ciğerin Faydaları Nelerdir?

    Özellikle A vitamini ile beraber demir dolu olması üzerinden ciğer en önemli Besin kaynakları içerisinde gelir. Bu doğrultuda demir eksikliği ile mücadele edenler için önemli bir kaynak olarak ifade edilebilir. Çünkü polat, demir ve B12 vitamini içerdiğinden dolayı bu yönü ile dünyada tüketilebilecek en besin kaynakları arasında öne çıkıyor. Genel çerçevede ise D vitamini eksikliği ile meydana gelen anemiyi yenme konusunda zengin vitamini ve mineral barındırır. Kırmızı kan oluşumunu desteklemesi bakımından da oldukça önemlidir. Melitasyon ve hücresel işlevler konusunda yine önemli yer taşır.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow